5 campings aan een rivier in Frankrijk

Martine van Kuler

Dammetjes bouwen, visjes vangen en met een opblaasband de stroming volgen. Groot en klein vindt het heerlijk. Daarom staan we graag op een camping aan een rivier. In Frankrijk zijn er legio te vinden. Dit zijn 5 Franse campings aan een rivier.

Camping de l’Arche ligt direct aan de Gardon.
Camping de l’Arche ligt direct aan de Gardon.

Camping de l’Arche in Anduze (Cevennen)

Deze camping ligt in de Franse Cevennen en is razend populair bij Nederlandse gezinnen. Camping de l’Arche ligt direct aan de rivier de Gardon. Er zijn zowel ondiepe – ideaal voor kleine kinderen – als diepe gedeeltes. Dus je kunt er dammetjes bouwen, maar ook van de rotsen springen. Als je durft… Wij bezochten deze Franse camping aan een rivier al eerder. Hier lees je hoe dat is bevallen.

RCN La Bastide en Ardèche in Sampzon (Ardèche)

RCN La Bastide en Ardèche ligt aan de oever van de rivier Ardèche in het gelijknamige departement. In de zomermaanden wordt er een zandstrandje aangelegd, dus je hoeft niet met je achterste op de harde keien te zitten. En eerlijk is eerlijk, ook voor de kids is een beetje zand wel fijn.

Het lijkt wel de Blue Lagoon, maar het is camping Maisonneuve in de Dordogne.
Het lijkt wel de Blue Lagoon, maar het is camping Maisonneuve in de Dordogne.

Camping Maisonneuve in Castelnaud-la-Chaupelle (Dordogne)

Ook in deze top 5 van campings aan een rivier in Frankrijk staat camping Maisonneuve. Dwars door de camping loopt een helder riviertje waar je lekker in kunt zwemmen. Ook kun je er een duik nemen in het (verwarmde) zwembad. De camping ligt in de Dordogne, op zo’n 10 kilometer van het toeristische Sarlat. Meer info vind je op de website van camping Maisonneuve.

Domaine Chasteuil Provence ligt in de prachtige Gorges du Verdon.
Domaine Chasteuil Provence ligt in de prachtige Gorges du Verdon.

Domaine Chasteuil Provence in Castellane (Gorges du Verdon)

In de Gorges du Verdon liggen heel wat campings. Dat is niet zo gek, want het is er prachtig. Domaine Chasteuil Provence aan de rivier de Verdon en bestaat uit twee gedeeltes. Het ene deel ligt direct aan de rivier. Het andere deel is aan de overzijde van de doorgaande weg tegen een heuvel te vinden. Meer weten? Kijk dan op de website van de camping.

Waterpret in de rivier bij camping du Viaduc.
Waterpret in de rivier bij camping du Viaduc.

Camping du Viaduc in Millau (Aveyron)

Last but not least in deze top 5 over campings aan een rivier in Frankrijk: camping du Viaduc in Millau. We schreven hier al eens een review over deze heerlijke plek. Aan de oevers van de Tarn én op loopafstand van het gezellige Millau, is een heerlijke vakantie bijna gegarandeerd.

Campings aan een rivier in Frankrijk

Natuurlijk zijn er nog veel meer Franse campings aan een rivier. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Welke camping aan een rivier in Frankrijk of elders raad jij absoluut aan? Laat het ons vooral weten op onze Facebook-pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!