Peter Gillis camping Valkenbyrg
Zullen er ooit weer kampeermiddelen boven Valkenburg staan?

Camping en camperplaats Den Driesch verdwijnt: Peter Gillis bouwt chalets

Luc Schaepkens

De Oostappengroep – het bedrijf van Peter Gillis, inmiddels Bekende Nederlander – heeft camping en camperplaats Den Driesch in Valkenburg overgenomen. Het heet voortaan Stadsresort Valkenburg. Hij gaat er 150 luxe chalets met terras neerzetten. Gevolg is dat er voor campers en caravans helaas geen plaats meer is, zo laat de Oostappen Groep aan Campingtrend weten.

Overname

We meldden het eerder op onze site. Stadscamping en camperplaats Den Driesch is gesloten tot april 2022. Een en ander heeft te maken met ‘een overname’, zo valt op de site van de camping te lezen. Die overname is niet voor iedereen een verrassing. Want wie afgelopen zomer op stadscamping Den Driesch in het Limburgse Valkenburg stond, kon het al uit eerste hand vernemen. Toen stond de grote baas himself – BN’er Peter Gillis – met zijn camper namelijk op een plekje op de camping. Hij vertelde het nieuws aan iedereen die het wilde horen. Hij zou de camping en camperplaats bij Kerststad Valkenburg overnemen en er chalets neerzetten. Gillis heeft woord gehouden. Geheel volgens zijn credo ‘massa is kassa’.

De plannen met camping en camperplaats Den Driesch zijn duidelijk

Campingtrend probeerde vorige week al via de Oostappen Groep meer te weten te komen over de plannen voor Den Driesch. Maar voordat het ons lukt om iemand aan de lijn te krijgen, deelt Peter Gillis het nieuws zelf via social media: “Hatseflats!! Ik ben erg blij om dit vandaag met jullie te mogen delen… Ik heb namelijk zojuist Camping Den Driesch in Valkenburg overgenomen. Een mooie parel die ik al langer op het oog had. Vanaf nu gaat de camping verder onder de naam Stadsresort Valkenburg en vanaf 8 april 2022 gaat het resort open voor gasten. Natuurlijk zal ik jullie ondertussen op de hoogte houden van de ontwikkelingen”.

Toch blijven we met wat vragen zitten. Is er op Den Driesch straks nog plek voor kampeerders? Uiteindelijk krijgen we Jos Mennen – directeur beleidszaken van de Oostappen Groep – aan de lijn. “Op die vraag kan ik heel kort antwoord geven”, zegt hij. “Dat antwoord is nee.” Er worden volgens hem 150 chalets met een terras gerealiseerd. Voor april volgend jaar moet een en ander klaar zijn. Want volgens planning gaat het nieuwe Stadsresort Valkenburg op 8 april open. Een foto van een maquette (foto: Oostappen) toont hoe dat er ongeveer uit gaat zien. Realityster Peter Gillis vertelt nog maar eens waarom hij voor deze locatie is gevallen. “Stadsresort Valkenburg heeft een unieke hoge ligging in Valkenburg met prachtig uitzicht over de stad. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand.”

Naar de site van camping en camperplaats Den Driesch, nu dus Stadsresort Valkenburg.

Toch met je eigen camper of caravan naar Valkenburg? Lees binnenkort ons artikel over de Kerststad en de mogelijkheden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur