Camping Duinrell krijgt van ANWB 4,5 sterren

Luc Schaepkens

De camping van Duinrell mag zich – na een onafhankelijke inspectie – wederom erkend ANWB-camping noemen. Camping Duinrell hoort met 4,5 sterren tot de beste campings van Nederland.

Erkende ANWB-camping

Om zich erkende ANWB-camping te noemen, moeten campings bij de onafhankelijke inspectie van de ANWB minimaal drie sterren halen. Vijf onderdelen worden onder de loep genomen: sanitair, het terrein, zwemmen, recreatie en winkels. De eerste twee onderdelen wegen het zwaarst mee. Ze bepalen 65% van de score. Dit omdat uit onderzoek van ANWB blijkt dat kampeerders deze punten extra belangrijk vinden. De andere onderdelen zijn dan goed voor de overige 35%.

Duinrell scoort op veel punten goed

Camping Duinrell scoort op heel wat onderdelen. Zwemmen, staanplaatsen en bij de indruk van het terrein. Ook het sanitair, de bijzondere voorzieningen, en het eten en drinken gooien hoge ogen. Net als boodschappen doen, de speel- en sportfaciliteiten, het entertainment en de animatie. De camping van Vakantiepark Duinrell kreeg de officiële ANWB-erkenning in april 2021. Landgoed Duinrell werd op 19 april 1935 opengesteld voor het publiek. In 1953 ontving zij de eerste kampeerders, maar pas in 1959 werd de camping op Duinrell een officiële camping.

Philip graaf van Zuylen van Nijevelt, eigenaar van Duinrell: “Wij zijn heel trots op deze officiële erkenning van de ANWB. Al die blije families in tenten en campers die genieten van hun vakantie op Duinrell geeft ons nog altijd een enorm warm gevoel.”

Cindy van Kester, woordvoerder Duinrell vervolgt: “Ook in coronatijd is er genoeg te doen op ons landgoed. Duinrell biedt deze meivakantie veertig ‘coronaproof’ outdooractiviteiten voor jong en oud. Van vlotten bouwen, behind the scenes-tours bij onze achtbaan, crea workshops en mini-disco’s tot wandelen, fietsen en sporten. Zo blijft Duinrell ook nu het avontuurlijkste vakantiepark aan de kust.”

Ook privésanitair mogelijk op deze ANWB-camping

Duinrell bestaat uit twaalf kampeervelden. De plekken variëren tussen de 60 en 140 vierkante meter. Er staan luxe glamping-accommodaties en topfaciliteiten. Je kunt kiezen uit gedeeld sanitair of privé-sanitair. Kampeergasten van ANWB-camping Duinrell kunnen gratis gebruikmaken van veertig outdooractiviteiten voor jong en oud en het attractiepark bezoeken. Ze krijgen bovendien korting bij het Tikibad. Dat bestaat uit binnen- en buitenbaden en 21 waterglijbanen. Gasten krijgen gratis terugkom-tickets bij hun boeking, mocht het attractiepark vanwege coronamaatregelen nog gesloten zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur