Camping du Viaduc (Frankrijk)

Martine van Kuler

We zochten een camping in Frankrijk in de buurt van Millau. De eisen waren hoog: kindvriendelijk, met een zwembad, gelegen aan een rivier en in een omgeving waar genoeg te doen en te bekijken is. Gelukkig vonden we Camping du Viaduc in Millau.

Camping aan de rivier in Millau

Camping du Viaduc krijgt lovende recensies op Zoover. Toch had ik niet al te hoge verwachtingen van de camping in Millau. En dat door die ene vakantieganger die schreef dat de omgeving zo prachtig groen is. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: veel regen. Gelukkig had mijn wederhelft er wél vertrouwen in en daarom togen we met onze tent naar de Franse Aveyron.

En wat hebben we genoten daar op die heerlijke camping in Millau. Alles klopte op camping du Viaduc: de plek was prima, de kinderen hadden meteen speelkameraadjes, het sanitair was schoon, de mensen klantvriendelijk en de ligging is zeer gunstig.

Activiteiten op camping du Viaduc

Qua grootte is camping du Viaduc gemiddeld. Het is geen ‘kampeerdorp’, maar er is wel reuring. Je kunt er een stacaravan huren, maar het merendeel van de kampeerders komt met tent, vouwwagen of sleurhut. De plaatsen zijn niet allemaal even ruim. Wij stonden op een comfort XL met eigen waterkraan. Deze plaats was groot genoeg voor onze tunneltent en we hadden nog ruimte genoeg om de tent heen. Het plekje had zowel zon als schaduw. Dat geldt overigens niet voor alle plekken. Die vlakbij de speeltuin vond ik zelf wel erg in de schaduw gelegen. Maar goed, ik hou wel van een beetje licht.

In het piepkleine campingwinkeltje kun je iedere ochtend vers brood kopen. De overige boodschappen haalden wij in een van de grote supermarkten in de omgeving. Ik vind het iedere keer weer een feestje om daar rond de lopen. Heb je ’s avonds geen zin om te koken? Geen probleem. De camping zelf heeft een klein restaurantje waar je pizza’s, hamburgers en salades kunt eten. Wil je iets uitgebreider dineren, dan kun je het gezellige Millau in wandelen. Op loopafstand vind je tal van gezellige eettentjes. Tip: Probeer het streekgerecht Aligot eens. Deze aardappelpuree met kaas en knoflook is heerlijk.

Op de rivier de Tarn kun je heerlijk kanoën.
Op de rivier de Tarn kun je heerlijk kanoën.

Kindvriendelijke camping

Eerlijk gezegd schrikt een levendig animatieprogramma me af. Camping du Viaduc heeft wat mij betreft een prima aanbod. Voor de kids is er ’s ochtends een knutselclubje. Die van mij zijn er één keer geweest; de naastgelegen speeltuin vonden ze veel leuker. ’s Middags werd er ook geregeld iets georganiseerd, maar dat hebben we aan ons voorbij laten gaan. Wat mijn kroost wel fantastisch vond, was de minidisco (één keer in de week gevolgd door een heuse schuimparty). Onder de enthousiaste leiding van een Française, een Nederlandse en een Amerikaan werd er ’s avonds een half uurtje gedanst. Ze vonden het zo leuk dat ik de liedjes voor ze heb moeten opzoeken op Spotify. Inmiddels zijn we alweer twee weken thuis en nog steeds staan we geregeld te swingen op ‘Jean petit qui danse’ en ‘La Chenille’. Ik bedoel maar.

Een review over Camping du Viaduc is niet compleet zonder het sanitair apart te benoemen. Ik heb al heel wat campings gezien, maar nog nergens was het sanitair zo schoon. En dat is een enorme pre! Vrijwel continu liep er iemand schoon te maken. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de kwantiteit was prima. Hoewel er op de hele camping maar één sanitairgebouw is, heb ik nooit in de rij gestaan voor douche of toilet. Chapeau.

Zien en doen in de omgeving van Millau

Camping du Viaduc ligt direct aan de rivier de Tarn. Het is heerlijk om hierin te spelen en te vissen. Hou je meer van zwembaden? Geen probleem, op de camping is een verwarmd zwembad met een glijbaan en apart peuterbad. Sportievelingen komen in de omgeving zeker aan hun trekken. Je kunt er volop kanoën en parapenten. Voor natuurliefhebbers zijn de ruige heuvels van het Centraal Massief ideaal en ook voor liefhebbers van leuke dorpjes en gezellige marktjes is er genoeg te ontdekken. En vergeet vooral het wereldberoemde viaduct niet van dichtbij te bekijken.

Informatie over de camping

Camping du Viaduc
Adres: 121 Avenue De Millau Plage, 12100 Millau
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: ca. 1112 km
Geopend: april-oktober
Aantal plaatsen: 185
Website: Camping du Viaduc

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!