Camping Du Phare in het prachtige Honfleur

Marije Onderwaater

In het populaire havenstadje Honfleur (Normandië, Frankrijk) vind je camping Du Phare. Ik stond er twee nachten en had het er prima naar mijn zin.

Honfleur: beroemd havenstadje

Toen we afgelopen zomer besloten om in Normandië te kamperen, wist ik één ding zeker: ik wilde naar Honfleur. Gelukkig wilde de rest van het gezin ook mee Ooit had ik over dit beroemde havenstadje gelezen en het vervolgens op mijn to visit-lijst gezet.

Wat is Honfleur oogverblindend mooi hè?
Wat is Honfleur oogverblindend mooi hè?

Onbedoeld dwars door Honfleur

Na een korte online zoektocht kwam ik uit bij camping Du Phare (ze noemen het afwisselend Le Phare en Du Phare). Slechts twee sterren en een 7,6 op Zoover, maar toch zag ik het wel zitten. Vooral omdat je vanaf de camping zo het stadje in loopt. Nou, en dat laatste hebben we gemerkt…

Op de heenweg stuurde de navigatie ons steeds richting een straatje dat meer voetgangersgebied leek en waar volop mensen liepen. Na een paar omwegen door nauwe straatjes, besloten we het er toch op te wagen. Met onze best grote auto én de nieuwe Fat Freddy reden we langzaam de straat in. Oh man, dat voelde zó tegennatuurlijk. Iedereen moest aan de kant, maar eigenlijk deed iedereen dat heel braaf. Uiteindelijk checkte ik door mijn raampje bij een man of we er wel echt mochten rijden en hij bevestigde dat gelukkig. Na een paar minuten zweten kwamen we gelukkig aan bij de camping. Later ontdekten we dat we de navigatie hadden moeten negeren en net na het haventje rechtsaf moesten slaan. Dus vanaf de Quai de la quarantaine (what’s in a name?) rechtsaf de Quai Des Passagers op. Onthoud deze million dollar tip!

Dat straatje rechts, daar moesten we dus doorheen rijden. Terror toch?
Dat straatje rechts, daar moesten we dus doorheen rijden. Terror toch?

Camping Du Phare in Honfleur

Ok, het gaat natuurlijk om de camping. Wel, daar kan je dus niet reserveren. En toen we arriveerden na onze laatste helse autominuten hing er een bordje: Complet. Neeeeee! Bij de receptie bleek gelukkig dat daar niets van klopte en dus was er plek voor ons.

Camping Du Phare is een langgerekte camping met groene plekken tussen haagjes. Wij stonden op plaats M en dat was een prima plaats. De camping zelf is heel basic en vooral gericht op een kort verblijf. Het sanitair was erg eenvoudig. De toiletten (mannen en vrouwen apart) hadden geen papier, maar waren wel schoon. Ik miste echt een haakje waar ik mijn douchetas aan kon hangen. Dat heb ik wel gezegd, dus misschien luisteren ze ernaar (wishful thinking…). De douches waren gemengd en net zo eenvoudig.

Onze plek M op camping Le Phare
Onze plek M op camping Le Phare

Stadje en strand vlakbij

De camping heeft geen zwembad en geen winkeltje. Wél komt er elke ochtend een bakker die brood vanuit zijn auto verkoopt. Voor kinderen is er op Du Phare weinig te beleven. Er staan twee speeltoestellen (echt voor ukkies), maar die waren tijdens ons bezoek in juli 2020 afgesloten. Toch hebben onze jongens zich prima vermaakt.

Zoals gezegd, ben je binnen enkele minuten in het hart van Honfleur. En dat is echt dé USP van camping du Phare. Honfleur is namelijk zo’n leuk stadje! Omdat wij er in coronatijd waren en de drukte niet zo fijn vonden, hebben we geen terrasje gepakt. Maar we gaan zeker nog eens terug om daar wel uitgebreid op een terras te zitten.

Verder loop je vanaf de camping binnen 10 minuten naar het strand. Dat ligt heel sexy tegenover de industrie van Le Havre, maar dat heeft ook wel weer wat. En je hebt vanaf het strand een prachtig uitzicht op de indrukwekkende brug Pont de Normandie. Houd er trouwens wel rekening mee dat je hier in zee te maken hebt met de getijden.

En dan ligt er net buiten de camping nog een hartstikke mooi park met een vlindertuin en een skatebaantje met een halfpipe. Daar wilden onze jongens natuurlijk even (stunt)steppen.

De vuurtoren: ‘le phare’.
De vuurtoren: ‘le phare’.

Campingconclusie Du Phare Honfleur

Wij stonden dus twee nachten op camping Du Phare in Honfleur en vonden het er erg relaxed. De campinggasten zijn heel divers en van allerlei nationaliteiten. De camping is dan wel basic, maar wel goed onderhouden. Voor twee nachten betaalden we (twee volwassenen en twee kinderen van 7 en 10 jaar) in totaal zo’n 60 euro. Wij willen hier nog wel eens terugkeren. Deze camping in Honfleur heeft trouwens ook camperplaatsen.

Wil je meer zien? Check dan onderstaande video op het YouTube-kanaal van Love2camp!

Informatie over de camping

Camping Du Phare
Adres: Boulevard Charles V, 14600 Honfleur
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: 591 km
Geopend: april-september
Aantal plaatsen: 77
Website: Camping du Phare

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…