hond camper

Dierendag! 5 campings voor dierenvrienden

Martine van Kuler

Het is dierendag! Een goede reden om wat campings voor dierenvrienden uit te lichten. Wil jij eens kamperen tussen de alpaca's, kamelen of ezels? Neem jij graag je eigen paard mee of is je kind dol op dino's? Lees dan vooral even verder.

De Campingtrend-redacteuren houden van dieren. Jos’ hond Noa gaat vaak mee in de camper en Turbo, de hond van Martine, gaat soms ook mee kamperen. Op veel campings mag je je hond meenemen. Dat geldt ook voor de campings hieronder, maar als je daar gaat kamperen kom je ook nog heel andere dieren tegen.

Geitjes verzorgen en paardrijden in Drenthe

Familiecamping d’Olde Kamp ligt in het Drentse dorpje Ansen bij Nationaal Park Dwingelderveld. Vanaf de camping loop je zo het bos in, ideaal voor de hond dus. Maar er is nóg een reden waarom d’Olde Kamp in dit rijtje met campings voor dierenvrienden staat. Je vindt er namelijk ook geiten, ezels, kippen en konijnen. De dieren moeten elke dag gevoerd worden en daar kunnen kinderen bij helpen. Wie dat goed doet, krijgt aan het einde van de vakantie zelfs een boerendiploma. Heb je een eigen paard en wil je dat meenemen? Dat is geen probleem op d’Olde Kamp. Het paard krijgt een plekje in de omheinde wei of in de stal.

d’Olde Kamp heeft veertig kampeerplaatsen, twee vakantiehuizen en drie plaggenhutten. Eén plaggenhut, de keuterij, heeft een eigen stalletje met de geitjes Greet en Gerrit om te verzorgen. Superleuk voor kinderen natuurlijk. Meer weten? Ga dan naar de website van d’Oldekamp.

Familiecamping d'Olde Kamp
Geitjes verzorgen kan op Familiecamping d'Olde Kamp.
Familiecamping d'Olde Kamp
Geitjes verzorgen kan op Familiecamping d'Olde Kamp.

Koeien, katten en boerenijs

Ben je een liefhebber van het boerenleven, dan is Hoeve Bouwlust in Midden-Delfland vast iets voor jou. Op de boerderij kun je namelijk ook kamperen. Er zijn veertig kampeerplaatsen, vier appartementen en een Wood Lodge. Waarom Hoeve Bouwlust in dit rijtje campings voor dierenvrienden staat? Simpel! Je kunt er koeien voeren, kalfjes aaien en er lopen poezen en schapen rond.

Ontsnap uit escaperoom ‘De Bonte Beestenboel’, speel een potje boerengolf of maak een huifkarrit. Kortom, je hoeft je niet te vervelen op Hoeve Bouwlust. Meer weten? Kijk dan hier.

alpaca's
Check hoe schattig deze alpaca's van camping Tuinenburg zijn!
alpaca's
Check hoe schattig deze alpaca's van camping Tuinenburg zijn!

Camping met alpaca's en kamelen

Alpaca’s zijn enorm schattig om te zien. Er zijn dan ook verschillende campings waar je ze aantreft. Eerder schreven we al over Alpaca-World Camperplaats, en ook op camping Tuinenburg in Zeeland vind je ze. En dat niet alleen, want er zijn ook kamelen. Met de alpaca’s wordt gefokt en hun wol is te koop. Ook de kamelen worden ook ingezet voor de fokkerij. Elk voorjaar worden er weer babykamelen geboren, zo valt te lezen op de website van camping Tuinenburg. De camping heeft 75 kampeerplaatsen. Liever niet met eigen kampeermiddel? Kies dan voor een verblijf in een van de pipowagens.

Ezels knuffelen op Texel

Een camping waar je ezels kunt knuffelen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met campings voor dierenvrienden. Het kan op camping De Volharding op Texel. Er zijn hier vijftien ruime kampeerplaatsen, allemaal met stroomaansluiting en waterkraan. De Volharding is tevens een ezelfokkerij, dus houd je van deze dieren en wil je graag uitwaaien op een van de Waddeneilanden? 1+1=2 zeggen wij! Ga voor meer informatie naar de website van camping De Volharding.

Deze leuke campingburen tref je op camping De Volharding.
Deze leuke campingburen tref je op camping De Volharding.

Terug in de tijd

Dat dierenvrienden aan hun trekken komen op vakantiepark Dierenbos in Brabant zal gezien de naam geen verrassing heten. Wat dat misschien wél is dat je er nog tot en met 6 november kunt slapen tussen de dino’s. Nee, natuurlijk toveren ze hier geen prehistorische dinosaurussen uit de hoge hoed, maar levensgroot zijn de neppers wel. In het park staan er maar liefst 24. Wil jij ontwaken jij met het brullende geluid van dinosaurussen? Check dan deze website.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!