Camping de Vuurplaats

Luc Schaepkens

Wij stellen ons graag aan U voor: John en Engeline Manshanden, eigenaren van Camping De Vuurplaats. Vijf jaar geleden zijn we in dit schitterende deel van Roemenië gestart met onze camping omdat we het steeds drukker wordende Nederland wilden verlaten om dichter bij de natuur te leven. Ook vonden we dat in dit deel van Roemenië het leven veel rustiger is, minder gejaagden, minder moeten. In Nederland woonden wij letterlijk onder de rook van de Botlek en Maasvlakte bij Rotterdam. Vanwege industrie en vrachtverkeer veel overlast en fijnstof. Dat kennen we hier allemaal niet!

Camping de Vuurplaats

Onze camping is zeer fraai gelegen in het dal van de rivier de Moldova. Onze gasten hebben een fantastisch uitzicht op de bergen vanuit het dal. Mooi uitzicht, maar niet ingesloten. Fundu Moldovei ligt in de Bucovina, wat synoniem staat voor overweldigend mooie natuur.
Puur en onbedorven. Met herten, wolven, beren, lynx, wilde zwijnen en vossen. Met roofvogels. Met paard en wagen. De streek is ook bekend vanwege de schone lucht, rust en stilte. U kunt hier geweldige wandelingen maken. Van licht tot zwaar. Van zelf dwalen of uitgezette wandelingen. Onze camping is een ideale plek om niet alleen te wandelen, maar ook om de wereldberoemde Moldavische kloosters te bezoeken. Deze eeuwen oude kloosterkerken, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan, zijn niet alleen aan de binnenzijde beschilderd met fresco’s en iconen, maar ook aan de buitenzijde. Unieke beeldverhalen die een kijk geven op de rijke cultuur, religiositeit en geschiedenis van Roemenië.

Verder heeft onze camping  alles wat u van een moderne camping mag verwachten. Nieuw, brandschoon sanitair, een huiskamer met houtkachel, bibliotheek en spelletjes. Wasmachine, droger en WiFi. Ook bereiden wij geregeld heerlijke gerechten met Roemeense inslag voor onze gasten. Dus aanschuiven en met andere gasten, uit heel Europa, genieten van een heerlijke maaltijd. Ook verzorgen wij excursies. Toppers zijn het bezoek op zondag of op Orthodoxe feestdagen naar de Roemeens Orthodoxe kerk bij ons in het dorp en het intieme nonnenklooster van Orata, waar we tezamen met de locale kerkgangers de maaltijd genieten.
Of de geweldige wandeling – kan ook met paard en wagen – naar de kaasboerderij. Adembenemende uitzichten onderweg, een stilte die ongekend is en heerlijk genieten van de vers gemaakte kaas. Achter de camping ruist de rivier de Moldova, waar u heerlijk kunt afkoelen. Het dal ligt op 745 meter hoogte, dus geen snikhete nachten en muggen!

Camping de Vuurplaats biedt u goede voorzieningen, maar vooral gastvrijheid. Kwaliteit met passie en vuur. Dat vonden onze bezoekers ook. Wij zijn er dan ook erg trots op dat wij de Zoover award mochten krijgen als “Beste Camping in Roemenië”.

Verder zijn er op loopafstand diverse winkels met een groot assortiment en een restaurant. Op 12 kilometer is de streekstad Campulung Moldovenesc met grote supermarkten en een dagelijkse versmarkt. Heerlijk en puur. Op onze website, www.vuurplaats.eu , vindt u nog veel meer informatie.

Roemenië ver weg?  Drie dagen rustig reizen en u bent bij ons. Ook de reis onderweg is vakantie en als u een goede planning maakt is er ook onderweg veel moois te zien. Uw bezoek draagt bij aan de ontwikkeling van Roemenië!

Heeft u na het bekijken van onze uitgebreide website  www.vuurplaats.eu nog vragen of wilt u reserveren,
Mail dan naar info@vuurplaats.eu . U kunt ook bellen naar een van onderstaande nummers.

Drum bun!! (Goede reis)

Camping de Vuurplaats
Strada Principale 130
727265 Fundu Moldovei
Jud. Suceava
Roemenië
GPS: 47.320724   25.245730
Tel.: +40729211399 Roemenië
+31653142107 Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur