Camping de l’Arche (Frankrijk)

Martine van Kuler

Een camping in Frankrijk, direct aan een rivier en met een zwembad. Maar ook geschikt voor kinderen en gelegen in een omgeving waar genoeg te beleven valt. Deze zoektocht bracht ons naar camping de l’Arche in Anduze.

Camping de l’Arche in Anduze

Camping de l’Arche in Anduze is een populaire bestemming onder Nederlandse kampeerders. Gelukkig hadden we in januari al voor de zomervakantie gereserveerd. Echt ruim bleek de plek niet, maar met een beetje passen en meten kon onze tunneltent er prima staan. Bovendien stonden we vlak bij een sanitairgebouw, de speeltuin en het zwembad, iets wat met jonge kinderen een pre is.

Sowieso is camping de l’Arche een waar kinderparadijs. Er lopen zoveel Nederlandse koters rond dat vriendjes zo zijn gemaakt. In de speeltuin, de kids club, bij de trampolines, op het sportveld of tijdens activiteiten van het (meertalige) animatieteam; ze ontmoeten elkaar overal.

Afkoelen, vissen of spelen. Het is genieten in de rivier Gardon!
Afkoelen, vissen of spelen. Het is genieten in de rivier Gardon!

Camping aan de rivier

Het grootste pluspunt van camping de l’Arche is wat ons betreft de ligging. De camping ligt namelijk direct aan de rivier Gardon. Vissen, van rotsen springen, zwemmen of lekker dobberen… het kan er allemaal. Neem wel waterschoenen mee, want uit ervaring weet ik dat de steentjes venijnige punten hebben.
Waterratten die griezelen van glibberige rotsen, waterslangetjes, vissen en donderkopjes kunnen een duik nemen in het mooi aangelegde zwembad. Er is zowel een binnen- als een buitengedeelte met kinderbaden, een stroomversnelling en een glijbaan. De rivier trok mijn kroost meer, maar voor de afwisseling was het zwembad prima. Voor de echte genieters is er ook een jacuzzi, een solarium en zelfs een heuse spa.

Op camping de l’Arche hoef je geen honger te lijden. Het campingwinkeltje is klein, maar voorzag in onze primaire vakantiebehoeften: verse broodjes en – heel belangrijk – koude wijn. Verder is er een restaurant, waar je een prima maaltijd kunt nuttigen, een snackbar en een cocktailbar.

Het sanitair was prima in orde. Warm water, geen rij voor de douches en meestal schone toiletten.
Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad op camping de l’Arche. Wat ik wel jammer vond, is dat het een Nederlandse enclave is. Op een verdwaalde Belg of Fransman na werd de camping bevolkt door Hollanders. Aan de andere kant: voor de kids was het fijn dat ze zich gewoon in hun eigen taal konden redden.

Zien en doen in de Cevennen

In de omgeving van camping de l’Arche zijn genoeg uitstapjes te maken. De camping ligt op loopafstand van het gezellige Anduze, waar je supermarkten, terrasjes, leuke winkeltjes en twee keer in een week een markt vindt. Lopen vanaf de camping is wel een risico, want de weg naar het centrum is tamelijk druk. Wij pakten dus meestal de auto, want ik zag mezelf niet met twee kleine kinderen langs die weg wandelen. Wie in Anduze zelf niet aan zijn trekken komt, kan uitwijken naar Nîmes, dat op een klein uurtje rijden ligt.

Verder staat Anduze bekend om het bamboebos. Ook leuk: een ritje met de stoomtrein naar St. Jean du Gard. Een bezoek aan de grotten van Trabuc mag je eigenlijk niet overslaan, net als de Sautadet watervallen. En wil je een dagje naar het strand? In een dik uur zit je op het strand van La Grande Motte aan de Middellandse Zee.

Informatie over de camping

Camping de l’Arche
Adres: Route de Saint Jean du Gard, Anduze
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: ca. 1190 km
Geopend: eind maart – begin oktober
Aantal plaatsen: 302
Website: Camping de l’Arche

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!