Camping De Gronselenput onderdeel van Nivon Natuurvrienden

Martine van Kuler

Liefhebbers van kleinschalige groene campings opgelet! In het Limburgse Geuldal ligt De Gronselenput. Sinds dit jaar maakt de camping deel uit van Nivon Natuurvrienden, een organisatie die betaalbare overnachtingsplekken midden in de Nederlandse natuur aanbiedt.

Nivon Natuurvrienden

Nivon Natuurvrienden heeft camping De Gronselenput overgenomen van de Paasheuvelgroep, die zich vooral richt op groepshuizen. Dat vraagt toch een heel andere aanpak dan een camping. Nivon beheerde al kampeerterrein De Gele Anemoon, dat naast de Gronselenput ligt. Sinds januari 2022 is de overdracht een feit en op 2 april opende het kampeerterrein onder de nieuwe vlag.

Al bijna 100 jaar kamperen op De Gronselenput

Al bijna honderd jaar weten kampeerders De Gronselenput te vinden. De camping is vernoemd naar de natuurlijke bron direct naast de camping. Tegenwoordig is het kleinschalige terrein uitgerust met veertig plaatsen voor tenten en caravans, zeven verharde plekken voor campers en tien trekkersplaatsen voor kleine tentjes. Ook staan er vier ingerichte safaritenten.

De camping wordt in z’n geheel beheerd door zo’n veertig vrijwilligers. Zij bemensen het winkeltje en het terras, en onderhouden het terrein. Dat De Gronselenput louter draait op vrijwilligers, betekent niet dat het een camping zonder faciliteiten is. Er zijn speeltoestellen, een volleybalveld en tafeltennistafels, en in het hoogseizoen is er animatie.

Fotocredit: Camping De Gronselenput.
Fotocredit: Camping De Gronselenput.

Nivon Natuurvrienden: groen en sociaal

Kamperen in het groen wordt steeds populairder. Dat hebben ze bij Nivon Natuurvrienden goed begrepen. Je vindt bij Nivon – een ledenorganisatie gerund door vrijwilligers met een groen en sociaal hart – betaalbare overnachtingsplekken midden in de Nederlandse natuur. De organisatie heeft inmiddels twaalf campings onder haar hoede, waaronder dus De Gronselenput en het naastgelegen De Gele Anemoon.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!