Recreatiepark De Boshoek – kindvriendelijk kamperen op de Veluwe

Martine van Kuler

Wandelen in het bos, shoppen in de stad, uit je dak gaan in een attractiepark of een verfrissende duik nemen. Als je kampeert op recreatiepark De Boshoek kan het allemaal. Door de centrale ligging in Voorthuizen en de faciliteiten op het park zelf, hoef je je tijdens je vakantie niet te vervelen.

Begin juli besloten we spontaan een weekendje te gaan kamperen. Eigenlijk wilden we naar de kust, maar aangezien het weer prima was en de vakantieperiode al begonnen, was een plekje vinden een onmogelijke opgave. Daarom gooiden we het over een andere boeg. We koppelden het reispaleis aan en reden naar de Veluwe, naar recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen om precies te zijn.

De Boshoek restaurant
Een prima terrasje!
De Boshoek restaurant
Een prima terrasje!

Kamperen op een recreatiepark

‘Recreatiepark’ klinkt wat mij betreft minder aantrekkelijk dan ‘camping’. Bij een recreatiepark denk ik aan bungalows, en mijn kampement opslaan naast een huisje trekt me niet zo. Bij De Boshoek hoeft dat gelukkig ook niet. De camping is daar – zelfs letterlijk door een rustige doorgaande weg – gescheiden van de bungalows.

Aan de ene kant heb je de receptie, het restaurant, de zwembaden (een binnen- en een buitenbad), de midgetgolfbaan én de huisjes en stacaravans. Hier vind je ook veel vaste gasten. De camping is aan de overzijde van de weg en bestaat uit zeven kampeervelden, waarvan twee met safaritenten.

Wassen en plassen

Op de camping is slechts één sanitairgebouw. In eerste instantie leek me dit wat weinig, maar mijn zorgen waren niet nodig. Ik heb geen enkele keer in de rij gestaan voor de douche en de toiletten. Bovendien was alles keurig schoon. Later zag ik dat op recreatiepark De Boshoek veel kampeerplaatsen zijn met privé sanitair, dus dat verklaart de rust bij de algemene sanitaire voorzieningen.

Het hoogtepunt van het sanitairgebouw bevond zich wat mij betreft aan de voorzijde naast de afwasplekken: twee afwasmachines van Easy Be. Bij aankomst op De Boshoek kreeg ik bij de receptie drie muntjes voor de machines. Ik heb geen hekel aan afwassen, maar gemak dient de mens hoor. Vaat even afspoelen, in de Easy Be (afwasmiddel is niet nodig), muntje erin, een paar minuten wachten en voilà, de afwas is gedaan.

De Boshoek zwembad
Een zwembad op de camping is voor de meeste kinderen een dikke pre!
De Boshoek zwembad
Een zwembad op de camping is voor de meeste kinderen een dikke pre!

Kindvriendelijke camping

Kinderen hoeven zich niet te vervelen op recreatiepark De Boshoek. Er is een uitgebreid animatieprogramma, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat mijn koters daar niet aan mee hebben gedaan. Er waren immers genoeg andere dingen te doen.

Op de kampeervelden staan sowieso kleine speeltoestellen, leuk voor de kleintjes. De grotere kids kunnen zich uitleven op het luchtkussen, in de pannakooi, bij de interactieve voetbalmuur, de muzikale speelvloer en de wat grotere speeltuin. Verder is er een midgetgolfbaan, een binnen- en een buitenzwembad(je), een escaperoom en een spellenplein.

De Boshoek voetbalmuur
De interactieve voetbalmuur is een succes!
De Boshoek voetbalmuur
De interactieve voetbalmuur is een succes!

Zien en doen in de omgeving van Recreatiepark de Boshoek

De Boshoek ligt in Voorthuizen op de Veluwe, en daar hoef je je als natuurliefhebber niet te vervelen. Fiets door de bossen, vergaap je aan de zandverstuivingen en wandel over de heidevelden.

Liever shoppen of wat cultuur snuiven? Steden als Harderwijk, Apeldoorn en Amersfoort zijn goed te bereiken. Ook attractieparken en dierentuinen zijn nooit ver weg. Juliantoren, de Apenheul, het Dolfinarium en Dierenpark Amersfoort zijn zeker een bezoekje waard.

Wij hebben een prima weekend gehad op recreatiepark De Boshoek. Meer weten over deze camping? Klik dan op onderstaande button. Is het toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens bij onze reviews van andere campings in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!