Camping Continental direct aan het Italiaanse Gardameer

Luc Schaepkens

Camping Continental ligt aan het Gardameer. Je loopt via de boulevard zo Bardolino in. We hebben hier vaker gestaan en dat bevalt telkens prima.

Continental: camping aan een meer

De 255 plekken op camping Continental zijn tussen de 50 en 70 vierkante meter groot. Bij sommige plekken is het even opletten. Hoe kom je er gemakkelijk op en af? Houd ook de bomen op de hoeken van de paden in de gaten. Het komt regelmatig voor dat het dak van een alkoofcamper of een caravan een tak raakt. Bij aankomst – we zijn er midden september inmiddels een paar jaar geleden – zijn er nog zo’n zes plekken om uit te kiezen. Ons oog valt op een plekje naast het restaurant. Als we staan, komt onze overbuurman vragen of hij mag weten hoe lang we blijven. Hij heeft een iets langere camper en heeft een deel van ons plekje nodig om – als hij vertrekt – de bocht te kunnen maken. Hooguit twee nachten zeggen we en hij gaat tevreden terug naar zijn camper.

Bardolino

Over de wandeling naar Bardolino doe je zo’n twintig minuten. Dan tellen we de zitpauze onderweg mee. We eten bij ons favoriete restaurant, dat is La Porte. Je kunt er heerlijk eten en ook deze keer genieten we. Op de terugweg voelen we de eerste druppels. We lopen een beetje door, want we weten uit ervaring hoe nat je kunt worden als je midden in een bui langs het meer loopt. Maar we halen de bus droog. Die nacht krijgen we een flinke bak regen over ons heen. De volgende ochtend is het weer droog, een perfecte timing.

Peschiera

De volgende dag nemen we de bus naar Peschiera. Daar is op maandag de markt. De enkele rit kost 7,20 euro voor twee personen. Na een lekker terrasje – en met de nodige tasjes – nemen we een paar uur later de bus weer terug. Die avond eten we op de camping. Dat smaakt prima voor nog geen 40 euro. Het sanitair op de camping is netjes. Er is één gewoon toilet, de rest zijn hurktoiletten. Die laat ik graag voor wat ze zijn. Wederom kijk ik met verbazing naar de klapdeurtjes in het sanitairgebouw. Reuzeonhandig en ze maken een hoop kabaal. Toch hangen ze er al jaren.

Naast het restaurant ligt het winkeltje. Je krijgt er alles wat je nodig hebt, inclusief verse broodjes. Loop je vanaf de camping de andere kant op, dan kom je na een half uurtje wandelen uit in Garda. Fietsen kan overigens ook prima langs het meer. We twijfelen: lekker lui blijven staan of toch nog een camping aan de overkant van het meer aandoen? De laatste twee dagen van onze vakantie zijn namelijk aangebroken. We kiezen voor het eerste. Daarover een andere keer. Wat Camping Continental betreft: we komen vast en zeker nog een keer terug.

Informatie over de camping

Camping Continental
Adres: Via Gardesana dell’acqua 15
7011 Bardolino (VR)
Land: Italië
Afstand vanaf Utrecht: 1149 kilometer
Geopend: 25-3 / 16-10
Aantal plaatsen: 220 toerplaatsen, 35 vaste plaatsen, 19 bungalows
Website: Camping Continental

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur