Camping Camp Danica aan een riviertje in Slovenië

Luc Schaepkens

In 2019 staan we – dat zijn Yvonne en Luc – op camping Camp Danica in Slovenië. Dit is een camping aan een riviertje in Bohinj Bistrica met alles erop en eraan. De omgeving is schitterend. Er valt heel wat te zien en te doen.

Camp Danica

Slovenië kunnen we in 2019 van onze bucketlist schrappen. Op camping Camp Danica hebben we een plek direct aan het riviertje de Sava. Die stroomt hier snel. Je kunt op deze ondiepe rivier onder meer heerlijk kajakken. We zien elke dag groepjes kajakkers voorbijkomen vanonder onze luifel. De rivier is ook een leuke speelplek voor de kinderen. Die bouwen hier graag torens met stenen. Of pa en ma maken er een mini-badje mee voor de kleintjes. Je kunt daar – we weten het inmiddels uit eigen ervaring – gemakkelijk uren naar zitten kijken.

Camp Danica heeft alles in huis

Camp Danica is met 4,5 hectare best een grote camping. Toch krijg je geen massagevoel. De broodjes zijn elke dag vers, er is een winkeltje en een goed restaurant. We hebben er meerdere keren prima gegeten. Het sanitair is schoon. Voor de kinderen is er een speeltuin. Wie actief bezig wil zijn, zit hier goed. Naast het restaurant zit namelijk Sport4Fun. Hier huur je fietsen of boek je een tocht in een kajak. Ook vertrekken er vanaf de camping wandel- en fietstochten. Op de meeste velden zijn geen afgebakende plekken. Dat geeft vrijheid en zorgt ervoor dat niet alles strak in het gelid staat. Wij houden ervan. Op deze camping aan een riviertje zijn de plekken aan het water wel iets duurder dan die op de velden.

Actieve kampeerder komt hier aan zijn trekken

In de zomer – camping Camp Danica is het hele jaar open – is er animatie voor de kinderen. Vlakbij de camping liggen een winkelcentrum en een waterpark. Loop je de camping af, ga je linksaf en voor het bruggetje rechts, dan kom je uit bij een prima pizzeria. In de buurt van de camping kun je sportvissen, roeien, raften, canyoning en meer. Slovenië is overigens ook in de winter de moeite waard. De bergen zijn – bedekt met een laag sneeuw – de ideale wintersportbestemming. Vooral Skipiste Vogel met de moderne kabelbaan is bekend.

Wat is er te doen rond Bohinj Bistrica?

  • Skipiste Vogel

In 4 minuten ga je met de kabelbaan een kilometer omhoog. Dat is al een beleving op zich. Boven aangekomen is het uitzicht fantastisch (foto naast de tekst). Je kunt er in de zomer diverse afstanden wandelen. Er zijn terrasjes en lekker luie schommelbanken met wederom een uitzicht om stil van te worden. Natuurlijk is het er in de winter prima toeven voor de skiliefhebber. Slovenië is het hele jaar door de moeite waard.

  • Het meer van Bohinj

Hier geen motorboten, jetski’s of wat dan ook. De enige boot die op dit meer mag varen, is de elektrisch aangedreven tourist boat. Het meer is daarmee voorbehouden aan zwemmers, kano’s, kajaks, eenden en veel vissen. Rust en een nog ongerepte natuur. Het water in het meer is heel erg schoon. Door de vele zij-instromen ververst het meer zichzelf elk jaar drie keer.

  • Savica waterval

De parkeerplaats bij de waterval (foto naast de tekst) is meteen ook het einde van de weg. Het laatste dorpje heet vertaald toepasselijk ‘het eind van de wereld’. Je kunt vanaf hier alleen te voet verder. Vanaf de parkeerplaats is het nog zo’n 20 minuten lopen, bergop. Alle trappen worden uiteindelijk beloond. De waterval zelf – maar ook het uitzicht op de bergen en het meer – is adembenemend. Koop vooral ook een heerlijk stuk lokale kaas.

  • Mostnica kloof

Goed verstopt. Het was even zoeken, maar ook hier loop je vanaf de parkeerplek naar iets moois. Na ongeveer 10 minuten ben je bij de eerste brug. Wil je er vier zien, dan ben je ongeveer een half uur onderweg. Helemaal naar boven, tot aan de waterval en de vijfde brug, kan ook. Reken dan op zo’n twee uur. Er zijn meerdere wandelroutes in de bossen bij deze kloof.

Tip: huur een e-bike

Wij huurden een elektrische mountainbike en de dag vloog letterlijk aan ons voorbij. Vanaf camping Camp Danica in Bohinj Bistrica loopt een schitterend fietspad o.a. naar het meer. Je fietst tussen de bergen met een prachtig uitzicht. Er zijn meerdere routes die je kunt kiezen. Fiets je naar het meer kun je een heerlijk terrasje pakken voordat je weer richting camping gaat. Voor fiets- en wandelliefhebbers is het hier een paradijs.

Informatie over de camping

Camping Camp Danica
Adres: Ribčev Laz 48
4265 Bohinjsko jezero
Land: Slovenië
Afstand vanaf Utrecht: 1175 km
Geopend: hele jaar
Aantal plaatsen: 250

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur