Kamperen in Zwitserland: (doorreis)camping Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio

Martine van Kuler

Je hebt de Gotthardtunnel (inclusief oponthoud) doorstaan en gaat op zoek naar een camping in Zwitserland om lekker tot rust te komen. Zoek niet verder, want wij hebben hem gevonden: Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio.

De grootste hindernis op onze doorreis naar Italië was zonder twijfel de Zwitserse Gotthardtunnel. We reisden niet op zwarte zaterdag, maar op een doodgewone donderdag. Desalniettemin was de wachttijd voor de Gotthard een uur. Ik benutte de tijd door alvast een overnachtingscamping te zoeken. Het meer van Lugano leek me wel wat, maar er waren meer mensen op dat idee gekomen. Ik belde vijf campings en kreeg steevast te horen dat ze ‘complet’, ‘fully booked’ of ‘pieno’ waren. Een camping aan het meer werd het dus niet. In plaats daarvan zetten we koers naar Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio, een kleine camping midden in de natuur op een paar kilometer van de Italiaanse grens.

Pareltje in de natuur: Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio

De verwachting waren niet hooggespannen, maar Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio in het Zwitserse kanton Ticino overtrof ze ruimschoots. De camping ligt niet ver van de snelweg, dus ideaal voor een overnachting als je op doorreis bent.

De camping heeft ongeveer veertig plaatsen en wat huurtenten. Deze tipi’s staan op een wat hoger gelegen veld, waar geen campers, caravans of auto’s kunnen komen. Verder is er een zwembadje, een restaurant, broodjesservice en twee sanitairgebouwen. Deze zijn niet modern, maar wel schoon. Rond de camping loopt een beekje. Te ondiep om een duik in te nemen, maar leuk genoeg om dammetjes te bouwen en pootje te baden.

Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio
Een prima plek!
Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio
Een prima plek!

Hartelijke ontvangst en heerlijke pizza's

De ontvangst was allerhartelijkst en bovendien sprak de dame bij de receptie prima Engels. Toch fijn aangezien mijn Italiaans – dat ze in dit deel van Zwitserland spreken – te wensen overlaat. Voor de elektra hadden we een speciale stekker nodig, maar deze kun je tegen een borg van 20 euro bij de receptie halen.

Op de camping is geen winkeltje, maar wél een restaurant. De menukaart is niet uitgebreid, maar met verschillende pizza’s, pasta’s en hamburger met friet zit er voor iedereen wel wat bij. Mijn tip: ga voor een pizza, want deze is heerlijk!

 

Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio
Liever iets huren? Ook dat kan op Camping del Monte San Giorgio.
Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio
Liever iets huren? Ook dat kan op Camping del Monte San Giorgio.

Camping del Monte San Giorgio voor gezinnen, rustzoekers en wandelaars

De volgende ochtend werden we gewekt door zingende vogels en het geluid van de wind door de bomen. Rustgevend. En dat is precies wat Camping del Monte San Giorgio is. Ik ben niet vies van een beetje reuring, maar wij vonden het zo’n lekker plekje dat we spontaan besloten nog een nachtje te blijven. Eerlijk is eerlijk, voor kinderen is er weinig te doen, maar het zwembadje en het beekje zijn goed voor een dag vermaak.

Het enige minpunt zijn de Zwitserse prijzen. Voor twee nachten (2 volwassenen, 2 kinderen en een caravan) betaalden we 154 euro. En dat vind ik best aan de hoge kant. Verbaasd was ik trouwens niet, want een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt was ook een dure grap. Maar zoek je een camping voor een kort verblijf en vind je rust en groen fijn? Dan is Camping del Monte San Giorgio ideaal.

Meer campinginspiratie? Je vindt het natuurlijk op Campingtrend.

Informatie overCa. Stella & Camping del Monte San Giorgio

Adres: Via Ale Caraa 2 6866 Meride
Land: Zwitserland
Afstand vanaf Utrecht: 988 kilometer
Geopend: 1 april t/m 1 november
Ca. Stella & Camping del Monte San Giorgio

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!