Camping Bella Italia, Peschiera (I)

Luc Schaepkens

Van Tarzo rijden we terug naar het Gardameer. Op de stadscamping van Lazise is geen plek. We besluiten naar Peschiera te rijden en daar een camping te zoeken. Zo komen we voor het eerst op camping Bella Italia terecht.

Bella Italia is een dorp op zich

Al moeten we er wel nog even op wachten. Het is maandag en markt in Peschiera. Daar hoort natuurlijk een file bij. We rijden de camping op. Een mega-camping. Eigenlijk een dorp op zich. We worden bij de receptie vriendelijk geholpen, zelfs deels in onze eigen taal. We krijgen onze paspoorten meteen weer terug na inschrijving. Marco tekent op de plattegrond hoe we moeten rijden en in welk gebied we zelf een plek mogen uitkiezen. We vinden een plekje direct aan het meer. Wat dat betreft blijft het maar meezitten op deze reis. Langs het meer loopt het wandel- en fietspad richting Peschiera.

Daar is het armbandje weer

Mega dus, met het onvermijdelijke fel gekleurde armbandje en de sticker voor op het raam. Diverse zwembaden, restaurants, bars, take away, ijssalon, fietsverhuur, winkeltjes, supermarkt, toeristentreintje en zelfs een eigen hotel en kapper. Alles is er. Je hoeft gewoon niet meer van de camping af. Het sanitair is zeer ruim, modern en schoon. We komen erachter dat ze hier ook de vloer met chloor doen, onze broekspijpen verkleuren namelijk. Op ons plekje hebben we geen moment het idee dat de camping zo enorm groot is.  Het is niet overdreven druk. Als we over de camping lopen, je kunt eigenlijk beter de fiets nemen, zien we dat lang niet alle huisjes bezet zijn. Toch staan er veel auto’s en heel veel campers, caravans en tenten.

Jeugd

Het toeristentreintje brengt je voor een klein bedrag naar Peschiera en terug. Voor de camping stopt aan beide kanten van de weg ook de bus en kun je, zoals wij deden, bijvoorbeeld naar Sirmione. Of andere leuke bestemmingen. Op het wandelpad richting dorp blijkt ook nog een restaurant te liggen met een prachtig uitzicht. Je zit op een hoog balkon aan het water. Het eten is er goed en de prijzen heel normaal. Ondertussen blijkt dat er op de camping ook groepen verblijven. Tijdens ons verblijf meerdere groepen Duitse studenten. Die gaan ’s avonds aan de wandel, hebben dan  muziek bij en zijn soms wat rumoerig. Jeugdig enthousiasme dat we maar al te goed begrijpen. Hoewel aanwezig hebben we er niet echt last van gehad. En we hebben er ook niet slechter door geslapen.

Friet

Na alle heerlijke pizza en pasta kiezen we er een avond voor om eten af te halen bij de take away. Friet met kipnuggets en uienringen, mayo en ketchup.  Je krijgt het netjes verpakt mee. Bij de bus blijkt het nog lekker warm en smaakt het prima. Weer eens wat anders. Dat uit eten in Italië ook kan tegenvallen blijkt als  we de laatste avond in het dorp langs het water gaan zitten. Jammer, dat is niet de afsluiter zoals we ons die hadden voorgesteld. Bella Italia is een ACSI camping. We betaalden er € 19,- per nacht. Het is meteen de laatste camping in Italië deze trip. Maar we stoppen nog een keer in Duitsland. Volgende week dus het laatste verhaal.

Campeggio Bella Italia
Via Bella Italia, 2
Peschiera Del Garda – (Vr) Italy
info@camping-bellaitalia.it
www.camping-bellaitalia.it

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur