La Strada Regent E

Waar is de dinettebank in de nieuwe La Strada Regent E buscamper?

Marije Onderwaater

De indeling met enkele bedden is populair bij camperaars. Ook in kortere buscampers zien we deze variant steeds vaker. De La Strada Regent E heeft eveneens lengtebedden, en dat terwijl deze nieuwe buscamper slechts 5,93 meter lang is. Hiervoor moest de dinettebank het veld ruimen.

Het Duitse La Strada bouwt buscampers, al ruim 35 jaar. Er zijn drie series: Avanti, Nova en Regent. Die laatste serie heeft al een indeling met een dwarsbed en eentje met enkele bedden. Laatstgenoemde, de Regent EB, heeft met zijn 6,97 meter volop ruimte voor die lengtebedden. In de nieuwe La Strada Regent E, die ruim een meter korter is, is dat wel anders. Om slaapplaatsen in lengterichting te creëren, moet het merk rigoureuze offers brengen. Auf wiedersehen, dinettebank.

La Strada Regent E exterieur
La Strada Regent E exterieur
Regent E achterzijde
Regent E achterzijde

Twee zitjes

Gelukkig blijven er ook zonder de dinettebank genoeg zitplaatsen over in de La Strada Regent E. Natuurlijk zijn er de cabinestoelen, die kunnen draaien richting het woongedeelte. In combinatie met een verplaatsbaar tafeltje ontstaat toch een gezellig zithoekje. En daar blijft het niet bij, want aan het voeteneinde van de bedden achterin is met behulp van kussens ook nog een zitje voor twee personen te creëren. Hier is ook plek om het bovengenoemde tafeltje neer te zetten.

La Strada Regent E cabinestoelen
La Strada Regent E cabinestoelen
La Strada Regent E zitje
La Strada Regent E zitje
La Strada Regent E interieur
La Strada Regent E interieur

Enkele bedden of dwarsbed

De enkele bedden zijn 2 meter en 1,85 meter lang. Ze zijn voorzien van Froli-veerschotels en koudschuimmatrassen. Met extra matraselementen zijn de bovenste helften van de matrassen aan elkaar te koppelen. Extra bijzonder is de mogelijkheid om er met verlengingen aan weerszijden een dwarsbed (1,95 bij 1,37 meter) van te maken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je het zitje aan het voeteneinde permanent opgebouwd wilt laten.

Regent E bedden
Regent E bedden
Regent E zitje
Regent E zitje

Badkamer en keuken

In de badkamer een opklapbare wastafel, zoals we vaker in buscampers zien. Om ruimte te besparen is gekozen voor een vouwdeur, die de badkamer afsluit van de rest van de camper. In de standaarduitvoering heeft de La Strada Regent E een mini-Heki dakluik met verduistering en vliegenhor. Een badkamerraam staat op de optielijst.

Koelkast van buiten bereikbaar

De keuken is uitgerust met een tweepitsgasstel – met gietijzeren pandragers – en een rvs-spoelbak. De koelkast is op de kopse kant van het keukenblok geplaatst. Het kookstel en de spoelbak hebben afzonderlijke glazen afdekplaten. Het keukenblok is voorzien van lades en erboven hangt een kast.

Regent E badkamer
Regent E badkamer
Regent E keuken
Regent E keuken

Fiets mee

Door het hoofdeinde van de bedden over de hele breedte omhoog te klappen, ontstaat achterin ruimte om wat grotere bagage mee te nemen, bijvoorbeeld een fiets. Onder de bedden is verder alle boordtechnologie ondergebracht. De 16 kg-gastank bevindt zich helemaal achterin de camper en is vanaf buiten te bereiken.

Regent E fiets
Regent E fiets
Regent E achterzijde bed
Regent E achterzijde bed

La Strada Regent E op Mercedes Sprinter

De Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving doet dienst als basisvoertuig van de La Strada Regent E. Er is keuze uit een 170 pk- of een 190 pk-motor. Ook vierwielaandrijving behoort tot de opties. De La Strada-buscamper krijgt een vanafprijs van ca. 119.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…