Kabe Royal x880 LQB exterieur

Vorstelijk reizen in 9 meter lange Kabe Royal x880 LQB

Marije Onderwaater

Kamperen met een AA-kenteken? Je zou bijna zo'n nummerplaat van het Koninklijk Huis verwachten op de Kabe Royal x880 LQB. Want in deze 9 meter lange halfintegraalcamper is het écht vorstelijk kamperen. En dan heeft deze Kabe ook nog eens een queensbed.

Voor een camper heeft de Kabe Royal x880 LQB paleisachtige afmetingen. De halfintegraal is maar liefst 9,06 meter lang en 2,45 meter breed. Dat betekent dat er volop reis- en leefruimte is.

Kabe exterieur
Aan de buitenkant is meteen duidelijk: dit is een echte Kabe. Het exterieur is wit, gecombineerd met de kenmerkende striping van het merk in rood, zwart en antraciet. De Mercedes Sprinter geeft de Royal x880 LQB een chic voorkomen. Opvallend is de verhoging boven de cabine, waar het tweepersoonshefbed zich bevindt. Hierin verschilt de crossover Royal van die andere Kabe-halfintegraal, de Novum.

Kabe Royal x880 LQB front
Kabe Royal x880 LQB front

Enorme slaapkamer

Een volwaardige slaapkamer in een halfintegraalcamper: de Kabe Royal x880 LQB heeft er eentje. Prominent in het midden staat het queensbed, dat een afmeting van 1,98 x 1,58 heeft. Aan weerszijden van het bed zijn nachtkastjes met diepe lades en verlichting geplaatst, met daar bovenop hoge kasten. In het nisje dat daardoor bij het hoofdeinde ontstaat, biedt een open vak ruimte aan bijvoorbeeld een bril, telefoon of boek. Boven het bed hangen nog meer kastjes met daaronder leeslampjes en sfeerverlichting. Het hoofdbord bij het bed is uitgevoerd in zacht imitatiesuède. Tegen de wand bij het voeteneinde hangt een televisiesteun met tv-voorbereiding, zodat je vanuit bed relaxed kunt zappen.

Grote garderobekast

Voor kleding is er de grote garderobekast bij de ingang van de slaapkamer. Hierin hangt een kledingroede en is ook een plekje gereserveerd voor de wifi-router.

Royal x880 LQB
Royal x880 LQB

Volwaardige douchecabine in badkamer

De badkamer in de Kabe Royal x880 LQB is zo groot dat je hem eerder zou verwachten in een grote integraalcamper. Naast het toilet, een wastafelmeubel met spiegel en een kast is hierin nog voldoende plaats voor een volwaardige douchecabine.

Keuken met ingebouwde oven

De hoekkeuken is ruim van opzet en voorzien van drie gaspitten met piëzo-ontsteking, een ronde spoelbak, bovenkasten, lades én een ingebouwde oven. Links van de keuken staat de koel-vriescombinatie.

Royal x880 LQB badkamer
Royal x880 LQB badkamer
Royal x880 LQB keuken
Hoekkeuken.
Royal x880 LQB keuken
Hoekkeuken.

Gezelligheid in de zithoek

De riante zitgroep bestaat uit een comfortabele hoekbank met daar tegenover nog een bank in lengterichting. In combinatie met de draaibare cabinestoelen kunnen hier met gemak zes personen plaatsnemen. De dinette is om te bouwen tot een bed van 2,23 x 1, 38 meter. Samen met het elektrische hefbed (1,98 x 1,38 meter) zijn er dus zes slaapplaatsen in de Kabe Royal x880 LQB.

Keuze bekleding

Voor de meubelbekleding is er keuze uit het textiel in de standaarduitrusting, of – tegen meerprijs – leder of kunstleder.

Royal x880 LQB interieur
Royal x880 LQB interieur

Sup en step mee

De garage van de Kabe Royal x880 LQB, met kasten en vakken, kan heel veel herbergen: van campingmeubilair tot een sup of step. De 12V/230V-aansluiting maakt het mogelijk om bijvoorbeeld e-bikes op te laden. Aan beide zijden van de camper zit een toegangsdeur van 690 x 995 millimeter.

Kabe Royal x880 LQB
Kabe Royal x880 LQB

Nog meer Kabe Royal

De Royal-serie bestaat in totaal uit zeven indelingen, die in lengte variëren van 8,06 tot 9,06 meter. Naast de Kabe Royal x880 LQB met queensbed zijn er nog indelingen met enkele bedden, een Frans bed en bijvoorbeeld met een badkamer over de gehele achterzijde van de camper. Alle crossover-halfintegralen zijn perfect geschikt voor zowel hete zomers als barre winters.

Via de button onderaan dit artikel kom je meer te weten over de x880 LQB, de hele Royal-serie en de andere campers en caravans van het Zweedse Kabe.

SpecificatiesKabe Royal x880 LQB

l x b x h: 9,06 x 2,45 x 2,98 meter
Maximaal totaalgewicht: 5200 kg
Rijklaargewicht: 4.150 kg
Laadvermogen: 1.050 kg
Nederlandse prijs: vanaf 213.225 euro
Plattegrond Royal x88 LQB

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…