Volkner Mobile Performance
De Volkner Mobile Performance S

Kijk je ogen uit: Volkner Mobil Performance S

Marije Onderwaater

Waarom zou je tijdens je vakantie inleveren op comfort? Met die gedachte bouwde uitvinder Gerhard Volkner de Volkner Mobil Performance, een 12 meter lange camper voorzien van alle luxe én een garage. Campingtrend neemt deze eyecatcher op wielen onder de loep.

De Volkner Mobil Performance trok veel aandacht op de afgelopen Caravan Salon in Düsseldorf. In hal 5 stonden bezoekers te dringen om een glimp op te vangen van dit rijdende appartement. Geheel logisch, want deze enorme camper is het bekijken waard.

De Ferrari gaat mee op vakantie

Toegeven, de aantrekkingskracht van de Volkner Mobil Perfomance S is mede te danken aan de Ferrari die ervoor stond te pronken. Vooral als je bedenkt dat de Italiaanse sportwagen – tegen enige meerprijs – bij de koop is inbegrepen én hij zonder problemen ín de camper past. Liefhebbers van andere automerken hoeven niet te vrezen dat ze de Performance S nu niet kunnen kopen. Behalve de Ferrari passen ook auto’s van andere merken en motoren in de inpandige garage. En er past nog veel meer in, zoals campingmeubilair en (elektrische) fietsen.

Volkner Mobile Performance S garage
Zet je een auto of motoren in de garage?
Volkner Mobile Performance S garage
Zet je een auto of motoren in de garage?

Geen kleine plaatsen

Kleine plaatsjes kun je wel vergeten met de Volkner Mobil Performance S. Met een lengte van 12 meter kan je niet zomaar overal terecht. Heb je toch een fijn plekje gevonden? Maak je camper dan meteen een stukkie groter door de optionele slide outs uit te schuiven. Daarmee vergroot je de toch al 2,50 meter brede camper met nog eens 50 centimeter. Dit betekent dat het woonoppervlak groeit van 30 naar 35 vierkante meter. Hou je de slide outs ingeschoven? Ook dan heeft de Performance S een zeer ruim interieur. Overigens kun je het dak als zonneterras gebruiken en zijn ook de slide outs beloopbaar.

Volkner Mobile Performance S slide out
De slide outs vergroten het woonoppervlak.
Volkner Mobile Performance S slide out
De slide outs vergroten het woonoppervlak.

Interieur Volkner Mobil Performance S

Hoe deze luxe liner er van binnen uit ziet, is aan de klant zelf. De koper wordt namelijk bij de hele bouwfase betrokken, dus ook bij het ontwerpen van het interieur. Van de kleur van de meubels tot de vloer, de badkamertegels, de bekleding en het matras. Sowieso is er genoeg ruimte om met een gezelschap een relaxed avondje door te brengen. In de zithoek is er, met de fauteuils die dienstdoen als cabinestoelen, zeker plaats voor zes personen. Bij de inrichting is er van alles mogelijk en dus zien we op foto’s van de Volkner Mobil Performance S zowel klassieke interieurs als moderne inrichtingen.

Volkner Mobil interieur
Volkner Mobil interieur
Volkner Mobil Performance S interieur 1
Volkner Mobil Performance S interieur 1
Volkner Mobil Performance S interieur 3
Volkner Mobil Performance S interieur 3

Koken en baden

Voor een avondje culinair genieten hoef je de camper niet te verlaten, mits het goed zit met de kookkunsten. De keuken – met grote werkbladen – is naar wens uit te rusten met bijvoorbeeld een inductiekookplaat, een oven, magnetron, flinke koelkast, een vaatwasser, een snijmachine, een espressoapparaat en een klimaatkast voor de wijn. Drinken uit plastic glazen en eten van melamine borden is er natuurlijk niet bij in de Volkner Mobil Performance S. Daarom is er voor de porseleinen borden en (kristallen?) glazen genoeg ruimte in een van de servieskasten.

Natuurlijk is ook het sanitair dik in orde. Zo kun je op het toilet genieten van warme billen dankzij de verwarmde toiletbril. De badkamer is helemaal af te sluiten van de rest van de camper. Douchen gebeurt in de vrijstaande cabine. Hoe de badkamer verder wordt ingericht is opnieuw helemaal aan de klant.

Dat geldt ook voor de inrichting van het slaapgedeelte. Kopers kunnen kiezen voor bedden, kasten en verlichting die het beste bij hen passen.

Volkner Mobil keuken
Volkner Mobil keuken
Badkamer blauw
Badkamer blauw
Volkner Mobil slaapkamer
Volkner Mobil slaapkamer

Techniek aan boord

De Volkner Mobil Performance S heeft alles aan boord om een tijdje off grid te blijven. Of, zoals een enthousiaste klant op de website zegt: “We houden er altijd van om te ontsnappen aan het dagelijks leven en zoeken naar zeer rustige plekken weg van de bewoonde wereld. We hebben voldoende water, riolering, gas of elektriciteit aan boord. We hebben nog nooit hoeven vertrekken omdat er een bottleneck was. Een heel goed gevoel. Zodat we zorgeloos kunnen genieten van onze onafhankelijkheid en vrijheid.” En dat kan ook makkelijk met een verswatertank met een inhoud tot 1000 liter en een vuilwatertank tot 800 liter. Verder heeft de Performance S een uitgebreid verwarmingssysteem en uiteraard airconditioning. De 18 ton wegende liner staat op een Volvo met een 460 pk-motor.

En dan de prijs. In de uitvoering waarin de Volkner Mobil Performance S op de Caravan Salon stond – je ziet hem hier – kost hij iets circa 2 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…