Le Voyageur Eterna 7.0 GJF

Verrassend fris ruimtewonder: Le Voyageur Eterna LV 7.0 GJF

Marije Onderwaater

Een fris en aantrekkelijk interieur, een overzichtelijke afmeting, veel bewegingsvrijheid én een flink laadvermogen. Al deze kenmerken zijn van toepassing op de nieuwe integraalcamper Le Voyageur Eterna LV 7.0 GJF.

Oké, met een breedte van 2,24 meter is de Le Voyageur Eterna LV 7.0 GJF niet héél compact. Tippen aan de supercompacte Rapido C86i, die slechts 2,17 meter breed is, doet-ie niet. Maar toch, in vergelijking met andere integraalcampers is dit exemplaar niet zo ontzettend breed. De verdere afmetingen: 7,05 meter lang en 2,59 meter hoog. De LV 7.0 GJF is de nieuwste aanwinst in de Eterna-integraalserie van het Franse merk uit de Pilote Group. Het maximaal totaalgewicht van 3500 kilogram maakt het ook voor bestuurders met een B-rijbewijs mogelijk om in deze camper te rijden. Dan nog blijft een laadvermogen van 533 kilogram over.

Zithoek Eterna 7.0 GJF
Zithoek Eterna 7.0 GJF

Licht, licht en nog eens licht

Die redelijk geringe integraalbreedte doet niets af aan de ruimte in de camper. Die is namelijk flink. Le Voyageur heeft in de Eterna LV 7.0 GJF gekozen voor een face-to-face-indeling. De banken staan tegenover elkaar met in het midden een deelbare tafel. Een hoofdsteun aan de kopse kant maakt het bij de bank aan de bestuurderszijde mogelijk om lekker relaxed met de beentjes gestrekt te zitten. Voor de kasten en meubelpanelen is er keuze uit twee houtkleuren, die beiden voor een warme uitstraling zorgen. Ook biedt Le Voyageur keuze uit vijf meubelstoffen en twee soorten vloerbedekking. In de camper is het verrassend fris en licht vanwege de vele ramen. ‘s Avonds is het sfeervol dankzij de indirecte verlichting. De open zichtlijnen, vanaf de cabine tot aan het bed, dragen bij aan het ruimtegevoel in de integraalcamper.

Het rechte keukenblok bevindt zich naast de deur en is voorzien van twee gaspitten en een spoelbak met afdekplaat. De koelkast staat aan de overkant.

Interieur Eterna 7.0 GJF
Interieur Eterna 7.0 GJF
Le Voyageur Eterna 7.0 GJF keuken
Le Voyageur Eterna 7.0 GJF keuken

Slimme badkamer

De vario-badkamer is compact en toch verrassend compleet. Hier vind je een douchecabine, een toilet én een wastafel. Om ruimte te besparen zit de wastafel verborgen in een lade. Bij gebruik kun je hem uittrekken. Dat geldt ook voor het banktoilet. Verder is er genoeg ruimte om verzorgingsspullen op te bergen. Ook hangt hier een spiegel.

LV-7.OGJF toilet
Verborgen wastafel
LV-7.OGJF toilet
Verborgen wastafel
LV-7.OGJF wastafel
Wastafel in gebruik
LV-7.OGJF wastafel
Wastafel in gebruik
LV-7.OGJF douche
Separate douchecabine
LV-7.OGJF douche
Separate douchecabine

Vier slaapplaatsen in Le Voyageur Eterna LV 7.0 GJF

Vier personen kunnen reizen en slapen in Eterna LV 7.0 GJF. Voor twee is er ‘s nachts een plaatsje in het hefbed boven de zithoek. Achterin zijn de enkele bedden te vinden, waarvan ook een tweepersoonsbed is te maken. Daaromheen is veel opbergruimte voor kleding en andere spullen gecreëerd.

Bed Eterna 7.0 GJF
Bed Eterna 7.0 GJF

Veel laadvermogen

Basisvoertuig van Le Voyageur Eterna LV 7.0 GJF is de Fiat Ducato op het nieuwe STC-chassis van AL-KO. Het laadvermogen is met 458 kilo behoorlijk riant te noemen. Onder de vlakke vloer, die door de hele camper loopt, bevindt zich een dubbele bodem met opbergruimte. De garage is groot genoeg voor twee fietsen. Wie de camper rijker wil uitrusten, kan kiezen voor onder meer een automaat, een 180 pk-motor (in plaats van de standaard 140 pk), zonnepanelen en extra rijhulpsystemen.

Meer info? Klik op onderstaande button.

SpecificatiesLe Voyageur Eterna LV 7.0 GJF

L x b x h: 7,05 x 2,17 x 2,59 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2967 kg
Laadvermogen: 458 kg
Nederlandse prijs: vanaf ca. 150.000 euro
Plattegrond LV-7.0GJF

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…