Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE exterieur

Veel extra’s op Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE

Marije Onderwaater

De Optima Ontour Edition is een van de hardlopers van caravan- en campermerk Hobby. De halfintegraal was tot nu toen alleen op de Citroën Jumper verkrijgbaar. Voor dit modeljaar komt daar verandering in: de Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE heeft namelijk de Fiat Ducato als basisvoertuig. En in deze speciale editie krijgt de halfintegraal veel extra's.

De Optima Ontour Edition geldt als de bestverkochte camper van Hobby. Dit succesnummer op de Citroën Jumper is al een tijd onveranderd gebleven. Wél is besloten deze indeling ook op een ander basisvoertuig te gaan leveren. Bij de Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE is gekozen voor de – de letter F in de naam zegt het al – Fiat Ducato.

Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE achterzijde
Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE achterzijde

Uitgebreide standaarduitrusting

Onder de kap van de Ducato ligt een 140 pk-motor. Verder is de Optima Ontour Edition F V65 GE voorzien van onder meer originele Fiat lichtmetalen wielen, een lederen stuur en versnellingspook, en automatische airconditioning. Het leefgedeelte is bereikbaar via een extra brede toegangsdeur en een elektrische instaptrede. Een Thule Omnistor-luifel behoort tot de standaarduitrusting van dit editiemodel.

Optima Ontour Edition F V65 GE interieur
Optima Ontour Edition F V65 GE interieur

Halfintegraal voor vier personen

In de basisuitvoering is de Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE geschikt voor twee personen. De enkele bedden hebben een afmeting van 1,93 x 0,76/1,85 x 0,76 meter. Met het standaard meegeleverde kussen is hier een tweepersoonsbed van te maken. De koudschuimmatrassen hebben drie instelbare hardheidsniveaus.

Drie tot vier slaapplaatsen

Met vier personen in de camper reizen is mogelijk. De dinettebank, draaibare cabinestoelen en de tafel met uittrekbaar blad bieden genoeg plek voor een gezelschap van vier. Van het zitgedeelte is optioneel een bed van 1,95 x 0,92 meter te maken. En dan is er nog een derde slaapmogelijkheid: de cabinestoelen. Hiervoor is eveneens een bedombouw verkrijgbaar. Met een afmeting van 1,60 x 0,74 meter zal dit in de praktijk vooral voor een kind geschikt zijn.

Optima Ontour Edition F V65 GE interieur
Optima Ontour Edition F V65 GE interieur
Optima Ontour Edition F V65 GE bedden
Optima Ontour Edition F V65 GE bedden

Complete keuken en badkamer

De keuken is behoorlijk ruim, zeker met de werkbladverlenging erbij. Er zijn drie gaspitten, een spoelbak, een 133 liter-koelkast, en meerdere lades, kasten en afzetmogelijkheden. De badkamer is eveneens helemaal compleet. Het toilet is draaibaar waardoor het mogelijk is om te douchen. Een dakraam zorgt voor extra licht en ventilatie.

Optima Ontour Edition F V65 GE keuken
Optima Ontour Edition F V65 GE keuken
Optima Ontour Edition F V65 GE badkamer
Optima Ontour Edition F V65 GE badkamer

Meer hout, minder grijs

De Optima Ontour Edition-modellen op de Citroën Jumper hebben een interieur dat voornamelijk in grijstinten is uitgevoerd. Voor de Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE is het interieur behoorlijk aangepast. Hier voert een houtdecor de boventoon. Grijs komt nog wel terug, maar aanzienlijk minder dan bij de Jumper-modellen, en dat zorgt voor een warmere sfeer.

Optima Ontour Edition F V65 GE zitgroep
Optima Ontour Edition F V65 GE zitgroep

All-inclusive in Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE

Hierboven kon je al lezen over de uitgebreide standaarduitrusting van de nieuwe Optima Ontour Edition F V65 GE. En er is nog meer, want dit editiemodel op de Fiat Ducato komt ook met een geïntegreerd Pioneer-navigatiesysteem, een achteruitrijcamera, een wifi-mediacenter, een led-flatscreen en andere opties.

Meer weten? Ga via onderstaande button naar de website van Hobby.

SpecificatiesHobby Optima Ontour Edition F V65 GE

L x b x h: 6,78 x 2,23 x 2,90 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2939 kg
Laadvermogen: 561 kg
Duitse prijs: vanaf 100.800 euro
Optima Ontour Edition F V65 GE plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…