Hymer buscampers Fiat

Update voor Hymer-buscampers op Fiat-chassis

Marije Onderwaater

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk kamperen is. Daarbij horen ook veranderende wensen en daarom hebben de Hymer-buscampers op Fiat-chassis een update gekregen. Het gaat om de Hymer Ayers Rock, de Grand Canyon en de Yellowstone.

Voor de drie Hymer-buscampers op Fiat koos het merk voor innovaties op het gebied van interieur, verlichting, slaapcomfort, digitalisering en zelfvoorziening. Zo is in de nieuwe generatie buscampers gekozen voor het gebruik van natuurlijke materialen als kurk, leer en keramiek. Deze materialen zijn ook terug te zien in de nieuwe Hymer Venture S.

Twee woonwerelden

Voor het interieur van de Hymer-buscampers op Fiat is er keuze uit twee woonwerelden. Woondecor Ivy Green heeft olijfgroene meubelen en wanden met viltbekleding. In woondecor Pearl Grey voert lichtgrijs de boventoon, gecombineerd met zwarte accenten en eikenhout. Beide meubeldecors hebben een coating waar vingerafdrukken niet zichtbaar op zijn. De oppervlakken in de campers zijn stevig, vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk. Bij zowel Ivy Green als Pearl Grey heeft de vloer een betonlook. Ook de verlichting is aangepakt. Kampeerders kunnen nu kiezen uit vier verlichtingsniveaus met een dimfunctie. Boven de cabinestoelen zijn leeslampjes met touchfunctie geïnstalleerd. Hanglampen en modulaire lampen zijn als optie verkrijgbaar. Deze zijn te bevestigen aan de nieuwe multifunctionele rails die ook is te gebruiken voor bijvoorbeeld een kruidenrek, haakjes, bakjes of een tablethouder.

Hymer Ivy Green
Woondecor Ivy Green
Hymer Ivy Green
Woondecor Ivy Green
Hymer Pearl Grey
Woondecor Pearl Grey
Hymer Pearl Grey
Woondecor Pearl Grey

Skyview en slaaphefdak

De drie campers zijn in de vernieuwde versie uitgerust met een Skyview-venster, dat naar keuze is te bestellen met of zonder uitzetdak. Ook valt er te kiezen voor een slaaphefdak met een ligoppervlak van 2,10 x 1,45 meter, 12v-aansluiting en led-leeslampjes met usb. Slapen gebeurt natuurlijk ook achterin de camper. De Ayers Rock en Grand Canyon hebben een dwarsbed, terwijl de Yosemite is uitgerust met enkele bedden. In alle drie de Hymer-buscampers op Fiat zijn de bedden nu voorzien van het Lattoflex-slaapcomfortsysteem met schotelveren. Volgens de camperbouwer uit Bad Waldsee zorgt dit nieuwe systeem voor veel lig- en slaapcomfort.

Hymer buscampers Fiat plattegronden
v.l.n.r. Ayers Rock, Grand Canyon en Yosemite
Hymer buscampers Fiat plattegronden
v.l.n.r. Ayers Rock, Grand Canyon en Yosemite

Zelfvoorzienend reizen

Met de vernieuwing van de Hymer-buscampers op Fiat is ook ingezet op zelfvoorzienend reizen. Daarom hebben de Ayers Rock, Grand Canyon en Yosemite een verswatertank van 110 liter, wat groot is voor een buscamper. Ook is nu optioneel een zelfvoorzieningspakket verkrijgbaar met daarin een lithiumbatterij tot 240 Ah, twee 95 W zonnepanelen en een omvormer. De watertank is onder de vloer geplaatst waardoor binnen meer ruimte ontstaat. Daarnaast zijn de campers nu standaard wintervast. De app Hymer Connect biedt informatie over onder meer de stand van het water en elektra.

Hymer buscampers Fiat slaaphefdak
Met een hefdak zijn twee extra slaapplaatsen te creëren.
Hymer buscampers Fiat slaaphefdak
Met een hefdak zijn twee extra slaapplaatsen te creëren.

Uitgebreide optielijst

De Ayers Rock is met een lengte van 5,41 meter de kortste van het stel. De Grand Canyon en Yosemite zijn beiden 5,99 meter lang. Prijzen beginnen bij 83.540 euro. Tegen meerprijs zijn nog allerlei pakketten en opties verkrijgbaar. Als alles volgens plan verloopt, staan de vernieuwde Hymer-buscampers komend voorjaar in de showroom.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…