Spaanse smalle halfintegraal Benimar Yrteo is lekker compact

Marije Onderwaater

De Middellandse Zee en de bergketen Sierra de Irta dienen als inspiratie voor de Benimar Yrteo, die het Spaanse campermerk afgelopen jaar voor seizoen 2024 introduceerde. De nieuwe serie bestaat uit twee smalle halfintegraalcampers. Opvallend is het enorme laadvermogen.

Benimar viert in 2024 het vijftigjarig jubileum. Het merk begon in 1974 met de productie van caravans en introduceerde in 1978 de eerste camper: de Benimar Colón. Inmiddels heeft het merk een wagenpark vol campers; van modellen voor twee tot zeven personen.

Modellen Benimar
Buscamperserie Benivan: 8 indelingen
Alkoofcamperserie Sport: 3 indelingen
Halfintegraalserie Tessoro: 12 indelingen
Halfintegraalserie Mileo: 4 indelingen
Integraalserie Amphitryon: 3 indelingen

Benimar Colón
De eerste Benimar: de Colón
Benimar Colón
De eerste Benimar: de Colón

Benimar Yrteo: smalle halfintegraal

De Benimar Yrteo onderscheidt zich van de andere halfintegraalseries door zijn breedte van slechts 2,14 meter, waarmee deze camper zich in het rijtje smalle halfintegralen schaart. Basisvoertuig is de Ford Transit. Opvallend is het flinke laadvermogen van de Yrteo: ruim 700 kilogram.

Twee indelingen

De Yrteo-serie bestaat – vooralsnog – uit twee indelingen: de 5,99 meter lange Yrteo 840 met een dwarsbed en de Yrteo 861 met een lengte van 6,69 meter en enkele bedden.

Benimar Yrteo smalle halfintegraal
Benimar Yrteo smalle halfintegraal

Benimar Y840

De kortste Benimar Yrteo is de Y840, die nét onder de 6 meter blijft. In combinatie met de geringe breedte van 2,14 meter is dit een heel compacte camper. De Y840 heeft een dwarsbed en een vario-badkamer met draaibare wastafelwand waardoor een douchecabine ontstaat. In de keuken twee gaspitten met piëzo-ontsteking, een spoelbak en werkbladverlenging. De compressorkoelkast van 70 liter is op de kopse kant van het keukenblok geplaatst en ook vanaf buiten bereikbaar.

Vijf zitplaatsen

De zitgroep met uitschuifbare tafel biedt vijf plaatsen: de dinettebank, de draaibare cabinestoelen en een stoel achter de passagiersstoel. Optioneel is de zitgroep tot bed om te bouwen.

Y840 interieur
Interieur Benimar Y840
Y840 interieur
Interieur Benimar Y840

Benimar Y861

De Benimar Y861 is 6,69 meter lang en heeft achterin enkele bedden, waarvan een groot tweepersoonsbed is te maken. Hier ook een vario-badkamer met draaibare wastafelwand. De keuken is vrijwel gelijk aan die in de Y840 en heeft ook een 70 liter-compressorkoelkast. Eveneens gelijk aan de Y840 is de zitgroep, die plek aan vijf personen biedt. Ook hier is een bedombouw optioneel.

Isofix

De zitplaatsen in de Benimar Yrteo 861 zijn voorzien van Isofix-bevestigingen. Dat is ook het geval in de 5,99 meter lange Yrteo.

Badkamer Y861
Badkamer in de Y861 en Y840
Badkamer Y861
Badkamer in de Y861 en Y840
Douche Y861
De douchecabine verschijnt door de wastafelwand te draaien.
Douche Y861
De douchecabine verschijnt door de wastafelwand te draaien.

Ford Transit en opties

De Ford Transit is voorzien van een 130 pk-motor. Tot de standaarduitrusting behoren verder onder meer 16 inch wielen, meegespoten bumpers, elektrische verwarmbare spiegels en ABS+ESP. Onder het bed is de garage te vinden, die van beide zijden bereikbaar is.

Optima- en Premium-pack

De Benimar Yrteo is verder uit te breiden met het Optima- en Premium-pack. Optima bestaat onder meer uit een te openen panoramadak in de cabine, een achteruitkijkcamera, een zonnepaneel en led-buitenverlichting. Premium omvat onder meer een 170 pk-motor, automatische transmissie, lichtmetalen wielen en een verwarmde afvalwatertank.

Benimar Yrteo garage
Benimar Yrteo garage

Meer weten over de Benimar Yrteo? Check de website via onderstaande button.

SpecificatiesBenimar Yrteo

L x b x h: 5,99/6,69 x 2,14 x 2,76 meter
Maximaal laadvermogen: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2702/2723 kg
Laadvermogen: 798/777 kg
Nederlandse prijs: vanaf 89.900 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…