Kabe camper

Van soloreizigers tot gezinnen: voor iedereen een Kabe camper

Marije Onderwaater

Reis je alleen, met z'n tweetjes of juist met het hele gezin? Is een buscamper voor jou groot genoeg of hou je juist van een integraalcamper van bijna 10 meter? Wat je reisgezelschap of kampeerwens ook is, er is altijd een Kabe camper die bij je past. We stellen de vijf camperseries van het Zweedse merk aan je voor.

Kabe Van

De buscamper Kabe Van is er in één indeling: de 6,97 meter lange Kabe Van 690 LB. Deze heeft vier goedgekeurde zitplaatsen en vier slaapplaatsen. De bedden achterin zijn deels opklaapbaar, wat betekent dat je de ruimte achterin kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een fiets. Van de enkele bedden is ook een tweepersoonsbed te maken. De achterdeuren zijn aan de binnenzijde bekleed, waardoor een echte slaapkamersfeer ontstaat en dat is bijzonder in een buscamper. De Van is compleet ingericht met een luxe keuken, een douche en een toilet. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een 163 pk-motor, een automatische zeventrapsautomaat, airbags, diverse assist-systemen en stoelverwarming. De Kabe Van is ook als 4×4-buscamper verkrijgbaar.

Kabe camper Kabe Van
Kabe Van
Kabe camper Kabe Van
Kabe Van

Kabe Novum

De Kabe Novum geldt als het instapmodel uit Zweden. Maar laat je door die benaming niet misleiden, want dit betreft alleen de uitrusting. Die is iets minder uitgebreid dan in de andere series, maar net zo kwalitatief. Deze halfintegraalcamper is 7,45 meter lang en verkrijgbaar in drie indelingen:

Novum LGB
Indeling met enkele bedden achterin, een combi-badkamer en een ruime zitgroep.

Novum LXL
Indeling met een Frans bed en daarnaast de badkamer. In de zithoek een L-vormige bank en een stoel.

Novum T
Indeling met badkamer achterin over de volle breedte, daarvoor de enkele bedden.

De drie modellen zijn verkrijgbaar op een Light-chassis (voor bestuurders met een B-rijbewijs) en op een Heavy-chassis. De dakverhoging voorin de camper zorgt voor meer stahoogte. Ook is hier ruimte voor een optioneel hefbed.

Kabe Novum
Kabe Novum
Kabe Novum
Kabe Novum

Kabe Royal

Nog een halfintegraalserie: de Royal. Deze Kabe camper is bedoeld voor kampeerders die veel waarde hechten aan uitrusting en comfort. In tegenstelling tot de Novum-serie zijn de Royals alleen verkrijgbaar op een 4500 kg-chassis, en zelfs op een 5200 kg-chassis. Dit betekent dat een C1-rijbewijs vereist is. De zeven indelingen verschillen in lengte en gaan van 8,06 tot 9,06 meter. De Royal x780 LB en x780 LGB hebben enkele bedden, de x780 LQB en x880 LQB zijn voorzien van een queensbed en in de x780 LXL is een Frans bed te vinden. En dan zijn er nog de x780 LT en x880 LT, met een badkamer over de gehele achterzijde. Bijzonder aan de Royal-serie is de breedte van de campers. Die is maar liefst 2,50 meter, wat binnen een zee aan ruimte oplevert.

KABE Royal 2024
Bekijk de ondergaande zon vanuit de KABE Royal.
KABE Royal 2024
Bekijk de ondergaande zon vanuit de KABE Royal.

Kabe Crown

Voor liefhebbers van luxe is er de serie Kabe Crown. Deze bestaat uit integraalcampers in drie lengtes: 7,60 meter, 8,10 meter en 8,60 meter. Op deze lengtes is er weer keuze uit verschillende indelingen. Zo zijn er plattegronden met enkele bedden, een queensbed, een Frans bed, en met een badkamer achterin en daarvoor de enkele bedden. Alle campers in de Royal-serie hebben een hoekkeuken met een TecTower-koelkast, een vriezer en een oven. Bijzonder is het uittrekbare skivak met verwarming en verlichting. De dubbele bodem zorgt nog voor extra verwarmde bergruimte. De Kabe Crown is standaard uitgerust met een automatische versnellingsbak en voorwielaandrijving.

Kabe Crown i860 LQB winter
Kabe Crown
Kabe Crown i860 LQB winter
Kabe Crown

Kabe Imperial

Het vlaggenschip van de Kabe campers is de Imperial. Of, zoals de Zweden zelf zeggen: ‘Als alleen het allerbeste goed genoeg is’. Kabe noemt deze integraalcamper groot en exclusief, met het comfort, de veiligheid en de rij-eigenschappen van een personenauto. Dit paradepaardje is er in verschillende indelingen, alleen een plattegrond met een Frans bed ontbreekt in deze serie. Wél is er een indeling met de badkamer achterin. De lengtes variëren van een toch al flinke 7,92 meter tot de langste van het stel, die 9,32 meter is. Wie iets daartussen zoekt, kan kiezen voor een lengte van 8,32 meter of 8,82 meter. Net als de Crown heeft ook de Imperial een verwarmde dubbele bodem. Onlangs schreven we al over de bestverkochte Kabe camper van dit moment. Dat is de Kabe Imperial i860 LGB met een lounge, hoekkeuken en enkele bedden.

 

Kabe Imperial
Kabe Imperial
Kabe Imperial
Kabe Imperial

Kabe camper Mercedes Sprinter

Alle Kabe campers hebben de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Verder zijn ze, zoals we van het merk gewend zijn, geschikt om het hele jaar rond mee te kamperen. In de winter is het in de campers behaaglijk warm, terwijl de Kabe’s er tegelijkertijd op zijn toegerust om in hete zomers de warmte buiten te houden.

Wil je meer weten over de Kabe camperseries? Bekijk de website via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…