Robel K 680 H alkoofcamper

Robel K 680 H nieuwe alkoofcamper op Mercedes Sprinter

Marije Onderwaater

Het Duitse familiebedrijf Robel bouwt al campers sinds 1994. Het wagenpark omvat alkoofcampers, buscampers en op maat gemaakte kampeervoertuigen. Nieuw is de alkoofcamper Robel K 680 H op de Mercedes Sprinter.

De Sprinter heeft een 190 pk-motor en een 9G-tronic automaat. Naar wens is de Sprinter uit te rusten met vierwielaandrijving. Verder komt de camper met alle rijhulpsystemen van Mercedes.

Wintervaste camper

Voor de zelf ontworpen opbouw maakt Robel gebruik van een sandwichconstructie. GFK-wanden omsluiten de isolatie van PU-schuim. Hout komt in de opbouw niet voor. De camper is wintervast en dus ook geschikt om er in de koude maanden op uit te trekken. Günter Robel, samen met zijn vrouw Agnes oprichter van het bedrijf, was van beroep meestertimmerman. Nadat Günter in 2001 overleed, zette Agnes de zaken voort. Geheel in Günters geest komen de massieve meubels van alle campers nog steeds uit eigen fabriek, zo ook die in de Robel K 680 H. De meubels van elzenhoutfineer worden hier gecombineerd met strips van echt hout.

Robel K 680 H rondzit
De rondzit en de keuken
Robel K 680 H rondzit
De rondzit en de keuken

Rondzit achterin

De nieuwe Robel K 680 HLB is 6,80 meter lang, 2,26 meter breed en 3,35 meter hoog. Met een maximaal totaalgewicht van 4100 kilo is een C-rijbewijs vereist. Het laadvermogen is 550 kilo.

De alkoofcamper kenmerkt zich door de rondzit achterin. Naar wens is die voor de nacht om te toveren tot een bed van 2,00 x 1,65 meter. Dankzij de ramen rondom komt er veel licht binnen. Deze ramen kunnen open zijn voorzien van jaloezieën. ’s Avonds zorgen leeslampjes voor extra sfeer.

Robel K 680 H alkoof
Zicht naar de alkoof
Robel K 680 H alkoof
Zicht naar de alkoof

Keuken en badkamer

In het midden van de Robel K 680 HLB is de keuken te vinden. Hier een tweepitsgasstel, een gootsteen en een koelkast met een inhoud van 103 liter. Het raam in de keuken kan open. Daar tegenover de badkamer met een separaat Thetford-toilet en een douche. Deze badkamer is nieuw ontworpen voor deze alkoofcamper.

Robel alkoofbed
Het alkoofbed met ramen aan weerszijden
Robel alkoofbed
Het alkoofbed met ramen aan weerszijden

Slapen in de alkoof

In de alkoof twee bedden van 1,95 meter lang en 80 centimeter breed met een 120 mm dik koudschuimmatras. Een led-spot zorgt hier voor verlichting. De verwarming in de alkoof is traploos instelbaar. De ramen aan weerszijden kunnen open. Het woongedeelte is met een gordijn af te sluiten van de cabine, zodat er echt een aparte ruimte ontstaat. Naar wens is er ook een deur verkrijgbaar.

De Robel K 680 HLB is in Duitsland verkrijgbaar vanaf 129.500 euro. Dat is exclusief bpm.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…