Pössl RoadstarX

Pössl RoadstarX: opvallend prijskaartje en dito dwarsbed

Marije Onderwaater

Een 4x4 buscamper op Mercedes Sprinter met een 190 pk motor is dé highlight op de Pössl-seizoenspresentatie. Deze Pössl RoadstarX staat naar verwachting eind dit jaar in de Nederlandse showroom. Het prijskaartje? Zo rond de 120.000 euro. Dat is veel geld, maar toch is deze nieuweling beduidend voordeliger dan vergelijkbare buscampers met 4x4-aandrijving. En dat maakt deze 4x4-buscamper op de Sprinter bereikbaar voor een grotere groep mensen.

Elektrische slide-out

Het meest opvallend aan de Pössl RoadstarX is toch wel het bed. Een dwarsbed van maar liefst 2,08 meter in een buscamper. Hoe kan dat? Pössl heeft hier een oplossing voor: een elektrische slide-out. Zo krijgt de relatief smalle Sprinter er extra centimeters bij. Geen overbodige luxe, want voor veel lange kampeerders is een dwarsbed vaak te kort. De breedte van het bed is 1,45 meter.

Pössl RoadstarX slide-out
De slide-out zorgt voor extra bedruimte
Pössl RoadstarX slide-out
De slide-out zorgt voor extra bedruimte

Gek op offroad

Het exterieur van de Pössl RoadstarX heeft alles wat je van een 4×4-buscamper kunt verwachten, waaronder BFGoodrich all terrain banden die gek zijn op offroad-paadjes en een bullbar.

Automatische instaptrede

Pössl combineert offroad met gemak, want bij het openen van de toegangsdeur schuift de instaptrede automatisch uit.

Pössl RoadstarX interieur
Pössl RoadstarX interieur

Warm interieur

Het interieur oogt warm, wat is te danken aan de combinatie van antraciet en een houtdecor. De witte kozijnen en bi-color bekleding in grijstinten zorgen voor frisheid. De indirecte verlichting werkt sfeerverhogend.

Ruimte in de keuken

De keuken heeft een werkblad met opvallend veel ruimte om eten te bereiden. Op de kopse kant is de koelkast te vinden. Tegenover de badkamer is het tweepitskookstel geplaatst. Hier is het keukenblad extra smal om zo voldoende bewegingsruimte te houden.

Warmte in de badkamer

In de compacte badkamer een waskom, toilet en een handdouche, die ook buiten is te gebruiken. De warme houttinten komen ook hier terug, nu in combinatie met het wit van de badkamer en zwarte accenten.

RoadstarX keuken
RoadstarX keuken
RoadstarX badkamer
RoadstarX badkamer

Pössl 2025

Tot de standaarduitrusting van de Pössl RoadstarX behoort onder meer een 190 pk-motor, het 10 inch MBUX-systeem van Mercedes en Truma Combi 6 D+E dieselverwarming,

Wil je weten wanneer de Pössl RoadstarX naar Nederland komt? Houd dan Buscamper Nederland in de gaten. Dat kan via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…