Pössl buscamper meest verkocht en nu ook Kampeerauto van het Jaar

Jos Mark

Buscampers zijn internationaal al enorm in trek. In Nederland groeit de vraag naar deze campervorm ook snel. Pössl buscamper is de meest verkochte buscamper in Europa. Afgelopen januari mocht het merk met de Pössl Summit Shine ook de titel Kampeerauto van het Jaar bij de NKC mee naar huis nemen.

Kampeerauto

Eerlijk is eerlijk, ik zit zelf in de vakjury van de Kampeerauto van het Jaar. Daarom begrijp ik waarom die Summit Shine was genomineerd voor de titel Kampeerauto van het Jaar 2022. De Pössl buscamper heeft een bijzonder flexibele indeling en een slimme modulaire bank.

Pössl buscamper meest verkocht in Europa

Je zou het niet zeggen, maar zelfs als je kijkt naar absolute aantallen campers staat Pössl hoog in de ranglijst. Niet zo gek ook want de buscampers van Pössl hebben slimme indelingen, aansprekende interieurs en zijn niet zo gek duur. De Pössls rollen van de band in twee verschillende fabrieken in Duitsland. De D-line bij Dethleffs en de H-line loopt bij Heinrich van de band. Zo is ook de Summit Shine een H-line model.

Pössl Summit Shine Kampeerauto van het Jaar 2022

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) organiseert jaarlijks een verkiezing voor de titel Kampeerauto van het Jaar. Die verkiezing is in drie categorieën verdeeld. Door een vakjury worden per categorie drie nieuwe en liefst vernieuwende campers geselecteerd. Daarna mag het publiek uit die zes campers drie winnaars selecteren. Dit jaar kwam dus een Pössl buscamper als winnaar uit de bus. De Summit Shine viel bij de jury op vanwege de indeling, die geschikt is voor twee tot drie personen. In geval van nood kan er ook een vierde persoon mee. Bestel je de camper met een hefdak, dan kun je ook met vier personen slapen.

Twee personen de basis

Er is steeds meer vraag naar buscampers waarin die ruimtebepalende tweezitsbank ontbreekt. Zonder een bank is er namelijk veel meer ruimte om te bewegen. En als je die bank toch niet nodig hebt, waarom zou je die dan wel altijd moeten meeslepen? Om spijtoptanten toch ter wille te kunnen zijn, is de stoel die op de plaats van de bank is gebouwd optioneel met een extra zitting uit te breiden. Deze flexibiliteit heeft de jury doen besluiten de Pössl buscamper te nomineren.

Slimme stoel doorslaggevend

Zoals gezegd is de stoel achter de bestuurder de belangrijkste reden voor de jury om de Pössl buscamper te nomineren. Door de bank weg te laten, wordt de leefruimte aanzienlijk vergroot. Ook het zogenoemde coupé-dak is een vernieuwing die aanspreekt. Hierin is voor liefhebbers van het vak boven de cabine een plank te monteren die desgewenst opgeklapt of vlak kan worden gemonteerd. Dit multiroof kan ook volledig worden uitgenomen voor nog meer hoofdruimte. Al met al is dit een buscamper vol slimme oplossingen en met een compacte afmeting. Want met 5,40 meter lengte biedt deze Pössl buscamper veel kampeerplezier per vierkante meter.

Pössl buscampers

Je kunt de Pössl buscampers bekijken bij Nederlandse importeur van het populaire merk: Buscamper Nederland in Culemborg. Daar staan zelfs in deze bijzondere tijden minimaal vijftig buscampers op voorraad.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.