Pilote Atlas smalle halfintegraal Ford

Nieuwe serie Pilote Atlas breidt uit met smalle halfintegralen

Marije Onderwaater

De smalle halfintegraal wint terrein. Ook Pilote is overstag en voegt de smalle halfintegralen A660D en A690G toe aan de nieuwe serie Pilote Atlas. De Franse camperbouwer vertelt er meer over op de CMT in Stuttgart, die in januari plaatsvindt. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op.

De Franse camperbouwer Pilote bestaat 60 jaar en viert dat met een nieuwe serie op de Ford Transit Trail. De buscamper Pilote Atlas A603G, die dit najaar werd geïntroduceerd, is de eerste camper in deze nieuwe serie. Nu komen daar twee smalle halfintegralen bij. Hiermee wil Pilote inspringen op de toenemende vraag naar campers die door hun geringe breedte wendbaar zijn en toch veel leefruimte bieden.

Ford Transit Trail in stoer zwart

De Pilote Atlas-serie is helemaal gericht op kampeerders die op reis avonturen willen beleven. Daarom is als basisvoertuig gekozen voor de Ford Transit Trail. Die ziet er met zijn robuuste uiterlijk niet alleen stoer uit, maar staat ook daadwerkelijk zijn mannetje tijdens reizen buiten de gebaande paden. Zo heeft de Transit Trail een mechanisch sperdifferentieel dat bij nat gras, onregelmatige wegen of zand vermogen naar het wiel met de meeste tractie brengt. Hiermee voorkom je spinnende wielen en houd je grip op de weg. In deze video legt Pilote uit hoe het mechanisch sperdifferentieel werkt.

Net als bij de eerder gepresenteerde A603G springt grille van de A660D en A690G meteen in het oog; die is zwart en draagt in grote letters de naam Ford. De bumpers en wielen zijn eveneens zwart. Maar het belangrijkste is hun breedte van slechts 2,20 meter. Dat is iets breder dan een buscamper en een stuk smaller dan een reguliere halfintegraal. Dat maakt de nieuwelingen in de Pilote Atlas-serie lekker wendbaar én geschikt voor smallere straatjes. De A660D heeft een lengte van 6,60 meter, de A690D is 6,99 meter lang. Beide campers zijn 2,88 meter hoog.

Pilote Atlas smalle halfintegraal exterieur
De smalle halfintegralen hebben een stoere zwarte neus
Pilote Atlas smalle halfintegraal exterieur
De smalle halfintegralen hebben een stoere zwarte neus

Indelingen A660D en A690G

Over de plattegronden van de smalle halfintegralen in de Pilote Atlas-serie is nog niet veel bekend. Op de 3D-schetsen die de camperbouwer deelt, is te zien dat de A690G een face-to-face-indeling heeft, met een keuken aan de bestuurderskant en een tweepersoonsbed achterin. De 690G heeft standaard vier slaapplaatsen, maar biedt nog twee optionele slaapplaatsen. In de 660D kunnen twee mensen overnachten in het elektrische hefbed in het woongedeelte. Achterin de camper is een kleedkamer te vinden. De schetsen tonen een fris en modern interieur met veel wit, hout, groen en zwart.

Pilote Atlas smalle halfintegraal A690G
Pilote Atlas smalle halfintegraal A690G
Pilote Atlas A690G keuken
Pilote Atlas A690G keuken
Pilote Atlas A690G bed
Pilote Atlas A690G bed

Pilote Atlas op CMT in Stuttgart

De smalle halfintegralen in de Pilote Atlas-serie laten nog even op zich wachten. Op de CMT in Stuttgart, van 14 tot 22 januari 2023, vertelt Pilote meer over deze nieuwe campers. Wel zijn de A603G en de A60G in Duitsland op de beursvloer al te bewonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…