Frankia Platin Pure I7400 exterieur

Op zoek naar nieuwe doelgroepen met Frankia Platin Pure

Marije Onderwaater

Een lengte onder de 8 meter en een relatief lage basisprijs, dat moet volgens camperbouwer Frankia genoeg zijn om het vlaggenschip Platin voor een nieuwe doelgroep bereikbaar te maken. Daarom komt er een nieuw model met twee verschillende plattegronden. De Frankia Platin Pure beleeft zijn première in januari op de CMT in Stuttgart.

De Frankia Platin is niet meer weg te denken in camperland. Sinds jaar en dag staat de integraalcamper op de Mercedes-Benz. Afgelopen zomer kondigde Frankia al de vernieuwingen voor modeljaar 2024 aan. De vijf bestaande plattegronden zijn daarvoor flink onder handen genomen. Daarover lees je hier meer.

Platin Pure
Platin Pure

Nieuwe doelgroepen

Maar met een lengte van minimaal 8,07 meter en een vanafprijs die alle luxe aan boord moet rechtvaardigen, is de Platin voor niet iedereen bereikbaar. Door de integraalcamper ook in een basisversie aan te bieden, hoopt Frankia nieuwe doelgroepen aan te spreken.

Zelf aankleden

Natuurlijk, een nieuwe integraalcamper blijft flink aan de prijs. Dat geldt ook voor de Frankia Platin Pure. Maar door functies als optie aan te bieden, is de basisprijs lager dan die van de overige Platins. Het is aan de kopers zelf om te bepalen in hoeverre ze hun camper willen aankleden.

 

 

Plattegrond I7400 Plus
I 7400 Plus
Plattegrond I7400 Plus
I 7400 Plus
Plattegrond I7400GD
I 7400 GD
Plattegrond I7400GD
I 7400 GD

Standaarduitrusting Frankia Platin Pure

In de basis is de Platin Pure al van veel gemakken voorzien. Voor het interieurdesign is er keuze tussen Visby White, een lichte houtsoort met subtiele nerf, en de donkerdere variant Noce Bianco. De bekleding is van microleer. Onder de kap van de Mercedes Sprinter een 190 pk-motor en een negentrapsautomaat.

Zelfvoorzienend kamperen
Standaard komt de nieuwe Platin met een zelfvoorzieningspakket, dat bestaat uit onder meer een 300 Ah LiFePo-accu, drie 115 W-zonnepanelen en een power-laadbooster. De Pure heeft verder Thermo Guard Plus met 11 jaar garantie, een doorlopende dubbele bodem, een 32 inch uittrekbare televisie, MBUX met achteruitkijkcamera en meer. Winterkamperen is geen enkel probleem met deze Platins.

Frankia Platin Pure I7400GD interieur
Interieur Frankia Platin Pure I7400 GD
Frankia Platin Pure I7400GD interieur
Interieur Frankia Platin Pure I7400 GD

Twee plattegronden

De Frankia Platin Edition Pure is er in twee plattegronden: de Platin Pure I 7400 GD en de Platin Pure I 7400 Plus. Beiden hebben een maximaaltotaalgewicht van 3500 kilogram. De I 7400 GD heeft enkele bedden en een Duitse vanafprijs van 166.900 euro. In de I 7400 Plus zijn een rondzit en een hefbed te vinden. De basisprijs van deze integraalcamper is 169.900 euro.

Frankia Platin Pure I7400 Plus rondzit
Rondzit Frankia Platin Pure I7400 Plus
Frankia Platin Pure I7400 Plus rondzit
Rondzit Frankia Platin Pure I7400 Plus

Meer Frankia in Stuttgart

De camperbouwer uit het Duitse Markschorgast toont op de CMT in Stuttgart ook de nieuwe Frankia Now, die op de Caravan Salon in Düsseldorf in première ging.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…