Niesmann+Bischoff Flair 880
Niesmann+Bischoff Flair

Flair 880 van Niesmann+Bischoff laat zich voor het eerst zien in Düsseldorf

Marije Onderwaater

Helemaal nieuw is de Niesmann+Bischoff Flair 880 niet. Vorig jaar presenteerde het campermerk uit de Erwin Hymer Group de liner al vol trots. De camper met eigen ogen bekijken, was alleen nog niet mogelijk. Maar daar komt nu verandering in: de Flair 880 staat namelijk te pronken op de aankomende Caravan Salon in Düsseldorf.

Stilzitten is er niet bij voor Niesmann+Bischoff. De bouwer van luxe liners presenteerde in de zomer van 2020 de innovatieve iSmove, een moderne camper met een interieur dat zijn gelijke (nog) niet kende. Daarna pakte N+B meteen door en nam de Flair onder handen. De al bestaande serie kreeg een complete metamorfose en voldoet daardoor helemaal aan de eisen van deze tijd. “Geen ander voertuig voelt zo ruim, overzichtelijk en vredig aan van binnen”, zei algemeen directeur Hubert Brandl vorig jaar over de nieuwe Flair.

40 centimeter korter

Niesmann+Bischoff liet vorige zomer bij de introductie al weten dat de vernieuwde Flair in twee lengtes zou komen: 8,87 meter en 9,27 meter. Beiden staan op de Iveco Daily 70 C 18 met een Euro VI-E-motor. De langste indeling – de Flair 920 – was al eerder te bewonderen en nu laat ook de 40 centimeter kortere Flair 880 zich zien. N+B zet de liner namelijk op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Niesmann+Bischoff Flair 880 interieur
Niesmann+Bischoff Flair 880 interieur

Plafondkasten of hefbed

De Flair 880 lijkt in veel opzichten op zijn grotere broer. Beiden hebben een interieur dat volgens N+B ‘modern, clean, tijdloos en minimalistisch is, maar zonder in te leveren op design, materialen of gezelligheid’. Net als de 920 heeft de 880 een open zichtlijn door de hele camper. Dit zorgt dat de toch al grote liner nóg ruimer aandoet. In het woongedeelte is gekozen voor een face-to-face-zitgroep die kant transformeren naar een dwarsbank met twee gordelplaatsen. Zo kunnen er vier personen meereizen. De tafel in het midden is deels opklapbaar en heeft een verstelbare poot. Boven de zitgroep kunnen kopers kiezen voor kasten of een in het plafond geïntegreerd hefbed. De interieursfeer in de Flair 880 heeft veel weg van de iSmove; ook hier warme donkere kleuren en wanden van vilt.

Niesmann+Bischoff Flair 880 doorkijk
Niesmann+Bischoff Flair 880 doorkijk

Luxe keuken en badkamer

De keuken in de Flair 880 is iets korter dan die in de Flair 920. Dat heeft geen invloed op de rijke uitrusting van de keuken. Hierin is alles te vinden om een volwaardige maaltijd te vinden; van een hybride inbouwkookstel – met twee gaspitten en een inductiekookplaat – tot een mengkraan, een 177 liter absorptiekoelkast, een oven en een vaatwasser. Tegenover het keukenblok is een apothekerskast geplaatst.

De badkamer is geheel af te sluiten van het slaapgedeelte en het woongedeelte. De douchecabine heeft een betonlook en is voorzien van een handdouche én een regendouche. Voor het toilet is het mogelijk om tegen meerprijs te kiezen voor een keramische pot. De wastafel is breed en biedt dankzij de grote laden veel opbergruimte.

Flair 880 keuken
Flair 880 keuken

Volwaardige slaapkamer

Het slaapgedeelte is met een deur af te sluiten van de rest van de camper. Zo ontstaat een volwaardige slaapkamer. De wand achter de bedden is bekleed met doorgestikt zwart kunstkleer. De bedden zijn voorzien van koudschuimmatrassen en het Froli-schotelveersysteem. Vuile was en andere bagage vindt een plek onder de bedden en is via de garage uitneembaar.

Flair 880 slaapkamer.
Flair 880 slaapkamer.

Stel Flair 880 zelf samen

De Niesmann+Bischoff Flair 880 is standaard onder meer uitgerust met een 100 Ah lithiumbatterij en zonnepanelen. Bang dat je zonder water komt te zitten, is niet nodig. De verswatertank heeft namelijk een inhoud van 370 liter. De Iveco is voorzien van allerlei veiligheidssystemen. Ook heeft de camper als enige liner gordelspanners en airbags. Tenslotte is de Flair tot in detail zelf samen te stellen: van de exterieurkleur – wit of Eiffel-grijs – tot de keuken en verlichting. In dit artikel van vorig jaar lees je meer over de enorme uitrustingsmogelijkheden van de luxe liner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…