Mooveo F65DH

Robuuste halfintegraal Mooveo F65DH heeft bijzondere indeling

Marije Onderwaater

De Mooveo F65DH is de nieuwste camper in de halfintegraalserie van het merk. De campers is met zijn 2,20 meter behoorlijk smal. Anders dan de andere halfintegralen in de serie staat de Mooveo F65DH niet op de Fiat Ducato, maar op de Ford Transit. Bijzonder zijn de indeling en de rijke uitrusting.

Doet het campermerk Mooveo niet meteen een belletje bij je rinkelen? Dat kan, want in Nederland horen we er niet veel over. Dealers zijn ook alleen in Nederland en Oostenrijk te vinden. Mooveo is het instapmerk van de Pilote Group en werd in 2006 in Frankrijk opgericht. Inmiddels is er een compleet wagenpark met campingbussen, buscampers, halfintegraalcampers en integraalcampers.

Cabine Mooveo F65DH
Cabine Mooveo F65DH

Ford Transit

Op de standaarduitrusting van de Ford is niet beknibbeld: de Transit heeft onder meer een 170 pk-motor, automatische transmissie, ABS, ESP en Hill Start Assist, elektrisch verwarmde en verstelbare buitenspiegels, voorruitverwarming en all season banden.

Trailpakket

Het trailpakket, dat bij de all-in prijs is inbegrepen, maakt hem extra robuust. Dit pakket omvat de stoere zwarte Ford-grille, een zwarte voordeurspoiler, zwarte 16 inch wielen, een voorbumper met een lichtgrijze onderkant en trailstickers op de deuren.

Mooveo F65DH zijkant
Mooveo F65DH zijkant
Mooveo F65DH front
Mooveo F65DH front

Opvallend interieur Mooveo F65DH

Stap de Mooveo F65DH binnen en je ziet meteen een ruime face-to-face-zitgroep met de banken tegenover elkaar. Voor onderweg is hier een speciale reisopstelling met vier gordelplaatsen van te maken. Kijk je vanaf voorin naar achteren, dan valt meteen de enorme kastruimte aan de achterzijde van de camper op. En als het goed is, bedenk je dan ook meteen dat er achterin iets mist: de bedden.

Zitgroep Mooveo F65DH
Zitgroep Mooveo F65DH
Mooveo Ford reisopstelling
Mooveo Ford reisopstelling
Interieur Mooveo F65DH
Interieur Mooveo F65DH

Twee bedden voor vier

Natuurlijk zijn die er wel. Van de zitbanken is namelijk een bed voor twee personen te maken en daarboven hangt ook nog een hefbed voor twee. Beide bedden hebben een afmeting van 1,40 x 2,00 meter. De ruimte die daardoor achterin ontstaat is met kasten ingericht. Het is een bijzondere indeling waar misschien niet iedereen voor zal kiezen vanwege het ontbreken van een echte slaapkamer. Ook hebben de bedden grote invloed op het gebruik van de zitgroep. De indeling doet een beetje denken aan de Chausson X650 met een kleedkamer achterin.

Mooveo F70DBH met vast bed

Wie deze indeling iets te dol vindt, kan uitwijken naar die andere nieuwe Mooveo-halfintegraal op de Transit: de F70DBH. Deze is even lang, maar heeft achterin een vast bed in plaats van kastruimte. De face-to-face-banken zijn ook hierin te vinden. Dit is de Mooveo F70DBH.

Mooveo Ford bed
Mooveo Ford bed
Mooveo Ford bedden
Mooveo Ford bedden
Mooveo Ford hefbed
Mooveo Ford hefbed

Separate douche

Het ontbreken van vaste enkele bedden zorgt voor meer ruimte in deze 6,99 meter lange camper. Niet alleen voor kasten, maar ook voor een separate douche. Deze is geplaatst aan de bestuurderszijde tegenover de wastafel en het toilet. De keuken, met verticaal geplaatste spoelbak en twee gaspitten, is ook aan de linkerkant te vinden. Daar tegenover staat de 133 liter-koelkast.

Mooveo Ford keuken
Mooveo Ford keuken
Mooveo Ford badkamer
Mooveo Ford badkamer
Mooveo Ford douche
Mooveo Ford douche

Garage met buitendouche

De garage is voorzien van een rails, verlichting, een 230V-stopcontact en een buitendouche. Van binnenuit is de garage ook bereikbaar.

Mooveo Ford garage
Mooveo Ford garage

All-in

Het all-in pakket zorgt er verder voor dat de Mooveo F65DH is uitgerust met een Pioneer 9 inch radiosysteem + achteruitrijcamera, tv-sat voorbekabeling, een Truma Combi 4 boiler/kachel, twee 100W zonnepanelen + een 95 Ah AGM-accu, een geïsoleerde en verwarmde afvalwatertank en een luifel.

SpecificatiesMooveo F65DH

L x b x h: 6,99 x 2,20 x 2,89 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: n.n.b.
Laadvermogen: n.n.b.
Duitse prijs: vanaf 85.990 euro (voor Nederland komt er nog btw en bpm bij)
Plattegrond Mooveo F65DH

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…