Mercedes T-klasse kampeerauto

Marco Polo-module maakt van Mercedes-Benz T-klasse een kampeerauto

Marije Onderwaater

De Mercedes-Benz T-klasse als kampeerauto? Het kan met de Marco Polo-module, waarmee de Mercedes T-klasse in een mum van tijd in een microcamper transformeert.

Een auto voor gezinnen en mensen die in hun vrije tijd graag actief bezig zijn, zo omschreef Mercedes-Benz de nieuwe T-klasse dit voorjaar bij de introductie. Die gezinnen en actievelingen kunnen nu ook meerdere dagen met de personenauto op pad. Met de Marco Polo-module maak je van de Mercedes-Benz T-klasse namelijk in een paar minuten een kampeerauto.

Tweepersoonsbed en verduisteringselementen

Via de Mercedes-Benz-dealers is vanaf eind dit jaar een Marco Polo-kampeermodule voor de T-klasse te koop. Deze module bestaat uit een bed, met optioneel een keukenblok. Het tweepersoonsbed met schotelveersysteem heeft een afmeting van 2,00 x 1,15 meter. Onderweg ligt het 10 centimeter dikke matras verborgen in de kofferbak. De achterbank is dan vrij om te gebruiken. Is het tijd om te gaan slapen, dan kan het matras naar voren worden getrokken. Tot de standaarduitrusting van de Marco Polo-module behoren ook verduisteringselementen voor alle ruiten en een ventilatierooster met hor. Zo komt er ‘s nachts wél frisse lucht binnen en blijven insecten buiten. Kleine spullen vinden een plekje in een van de twee opbergzakjes die bij de module horen.

Mercedes-Benz T-klasse achterzijde
Mercedes-Benz T-klasse achterzijde
Mercedes-Benz T-klasse bed
Mercedes-Benz T-klasse bed
Mercedes-Benz T-klasse
Mercedes-Benz T-klasse

Optioneel keukenblok

De Marco Polo-kampeermodule voor de Mercedes-Benz T-klasse is uit te breiden met een optioneel keukenblok. Dit blok bestaat uit een spoelbak met 12 liter-watertank, een 15 liter-koelkast en een gaspit. In de lades is plek om keukengerei en etenswaren op te bergen. Het is ook mogelijk om ‘s avonds of overdag in de microcamper te zitten, de module komt namelijk met twee campingstoelen en een tafel. De tafel heeft twee poten: eentje voor binnen en eentje voor buiten. Zowel het keukenblok als het bed zit aan sjorogen in de kofferbak bevestigd.

Mercedes T-klasse keukenblok
Mercedes T-klasse keukenblok
Mercedes T-klasse keukenblok
Mercedes T-klasse keukenblok
Mercedes T-klasse keukenblok
Mercedes T-klasse keukenblok

Groeiende vraag naar microcampers

De Mercedes-Benz T-klasse als kampeerauto werd geïntroduceerd op de afgelopen Caravan Salon. Volgens Mercedes is de markt voor campers van strategisch belang voor het merk. “We breiden onze aanwezigheid op dit gebied voortdurend uit”, zegt Klaus Rehkugler, hoofd verkoop en marketing bij Mercedes-Benz Vans. Volgens hem is de nieuwe T-klasse met Marco Polo-module het antwoord op de groeiende vraag naar microcampers. De populariteit komt volgens Rehkugler deels door de flexibiliteit; ze zijn geschikt als voertuig voor elke dag en als kampeerauto. “En ten tweede maken hun kleine buitenafmetingen en gewicht van minder dan drie ton ze gemakkelijk te hanteren, wat betekent dat ze kunnen worden bestuurd met een B-rijbewijs.” De T-klasse met vijf zitplaatsen is 4,45 meter lang, 1,85 meter breed en 1,81 meter hoog.

Volgens Mercedes volgt een variant op de lange wielbasis met zeven zitplaatsen. Ook kondigt het Duitse premiummerk voor de tweede helft van 2023 een complete Mercedes-microcamper aan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…