Malibu Van family-for-4

Malibu Van Comfort 600 DB en 640 LE nu ook voor vier personen

Marije Onderwaater

Camperbouwer Malibu komt in 2024 niet met compleet nieuwe modellen. Wél nam het merk de bestaande buscampers Malibu Van Comfort 600 DB en 640 LE onder handen. Deze modellen zijn nu ook in de family-for-4-variant verkrijgbaar. Dit betekent dat alle Malibu buscampers voor vier personen geschikt zijn.

De productie van Malibu startte in 2013. Het merk, onderdeel van de Carthago Group, vierde vorig jaar dus het tienjarig jubileum. Malibu bouwt integraalcampers, halfintegralen en buscampers. Van deze laatstgenoemde groep, de Vans, zijn er vier series:

Malibu Van Compact
Buscampers tot 6 meter en daardoor dus geschikt om ook als tweede auto of in de stad te gebruiken.

Malibu Van Comfort
Comfortabele buscampers met onder meer een grote zitgroep en veel opbergruimte.

Malibu Van Diversity
Volgens Malibu: een allrounder met XL-keukencomfort en een royaal ruimtelijk gevoel.

Malibu Van First Class – Two rooms
Het ‘tweekamerconcept’ zorgt hier voor veel privacy. Het leefgedeelte en de slaapkamper met kleedruimte zijn met een deur van elkaar te scheiden.

Malibu buscampers
Malibu buscampers

Voor vier personen: Family-for-4

Met de Family-for-4-optie, die Malibu enkele jaren geleden introduceerde, tovert het merk een tweepersoonsbuscamper om tot een kampeerauto voor vier. Daarvoor zorgt het hybride hefdak, dat twee extra slaapplaatsen biedt. Het dak is gemaakt van stevige sandwichpanelen, met randen van imitatieleer. Ramen zorgen voor licht en ventilatie. In het hefdak zijn twee lichtspots verwerkt. De GFK-dakbedekking beschermt zoveel mogelijk tegen hagel of andere weersinvloeden. De slaapplaats is het dak is via een stevige ladder bereikbaar.

Slaaphefdak Malibu buscampers
Slaaphefdak Malibu buscampers
Malibu buscamper interieur
Malibu buscamper interieur

Over de Malibu Van Comfort 600 DB en 640 LE

Het grootste verschillen tussen de Malibu Van Comfort 600 DB en de 640 LE zitten ‘m in de lengte en de bedden. De 600 DB is 6 meter lang en uitgerust met een dwarsbed, terwijl in de 6,40 meter lange 640 LE enkele bedden zijn te vinden. Beide buscampers zijn daarnaast van alle gemakken voorzien.

Verstopt toilet

Bijzonder is het zogenoemde XL-Flexibad 1000. Wanneer het toilet niet in gebruik is, zit het weggedraaid onder het bed. Daardoor ontstaat veel ruimte in de badkamer. Douchen gebeurt tussen twee vouwdeuren, waardoor niet de hele badkamer nat wordt.

XL-Flexibad 1000
XL-Flexibad 1000
Douche XL-Flexibad 1000
Douche XL-Flexibad 1000
Malibu XL-Flexibad 1000
Malibu XL-Flexibad 1000

Sloveens fabriek voor Malibu Van

Omdat het goed gaat met de verkoop van de Vans, bouwde de Cartagho Group vorige zomer een eigen productieplaats voor de buscamper. Bij de officiële opening van de hypermoderne fabriek in Slovenië was zelfs de Sloveense president Nataša Pirc Musar aanwezig.

3000 Malibu’s

In eerste instantie rollen er jaarlijks 3000 Malibu-buscampers van de band. Op dit moment zijn er zo’n 180 mensen in dienst. De Carthago Group verwacht dat hier eind 2024 – als er een heel productiejaar is gedraaid – 300 medewerkers zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…