Concorde 2024

Lekker veel luxe: dit biedt Concorde voor 2024

Marije Onderwaater

Liefhebbers van luxe campers gaan vast watertanden van het Concorde-nieuws voor 2024. Het premium merk komt onder meer met nieuwe indelingen van de Credo, een speciale serie van de Cruiser en een nieuwe Centurion.

Gloednieuwe Centurion

Het vlaggenschip van Concorde is de Centurion, een enorme drieassige krachtpatser op de Mercedes Actros. In deze serie is er nu een nieuw model: de Centurion 1200 GSI. In de 12 meter-campers van Concorde is dit de eerste volledige integraal. In de 1200 GSI ook de GigaSpace-cabine van Mercedes Actros. Deze grootste Actros-cabine biedt maar liefst 2,13 meter stahoogte tussen de stoelen en is uitgerust met allerlei opbergmogelijkheden. Het nieuwe ontwerp van de Centurion 1200 GSI maakt een grotere autogarage mogelijk. Hierdoor kan bijvoorbeeld een Mini, een Fiat 500 of een andere auto tot 3,85 meter lengte mee op reis.

Concorde Centurion 1200 GSI
Concorde Centurion 1200 GSI
Concorde Centurion
Concorde Centurion
Concorde 2024 Centurion bed
Concorde 2024 Centurion bed

Veranderingen in de Credo-serie

Concorde neemt de Credo – die geldt als de instapserie van het merk – op de schop voor 2024. De indelingen 791 L, 840 L, 841 L en 841 M verdwijnen uit het wagenpark. Daarvoor komt een nieuwe indeling in de plaats: de Credo 840 LI. Deze premium camper op de Iveco Daily is 8,50 meter lang en heeft een ruimere badkamer dan de eerdere 840 L. Het slaapgedeelte achterin is met deuren af te sluiten van de rest van de camper. Door ook de deur van de badkamer naar het leefgedeelte te sluiten, ontstaat een groot Raumbad. Nieuw is ook de Credo 741 HI, die 7,41 meter lang is, en optioneel een hogere garagedeur aan de bestuurderszijde heeft. In deze video vanaf de Caravan Salon in Düsseldorf laat Jos je zien hoe deze camper er van binnen uitziet.

Overigens heeft Concorde over de hele serie vernieuwingen aangebracht. Zo is onder meer het interieur vernieuwd, de douches hebben allemaal een groter vloeroppervlak, de toiletdeur heeft nu een klink en de opbergruimte is vergroot. De serie bestaat in totaal uit vier plattegronden.

Concorde Credo interieur
Concorde Credo interieur
Credo keuken
Credo keuken
Credo badkamer
Credo badkamer

Concorde 2024: Cruiser Daily Diamond Series

Nieuw is ook de Cruiser Daily Diamond Series voor de alkoofserie Cruiser. Deze is gebaseerd op de Liner Diamond Series die het merk voor modeljaar 2021 introduceerde. Deze nieuwe Daily Diamond Series biedt volgens Concorde een uitgebreide standaarduitrusting tegen een aantrekkelijke prijs. Aan de buitenkant valt de metallic lak in de kleur Leipzig-grijs op. Deze serie staat eveneens op het Iveco Daily-chassis en heeft onder meer Bi-LED-koplampen en aluminium wielen. Tot de standaarduitrusting behoort onder meer een comfort- en veiligheidspakket met cruise control en rijstrook-assist. De Iveco heeft een 3 liter-motor met 207 pk en automatische transmissie met acht versnellingen. Het interieur in deze speciale serie heeft meubilair met de afwerking ‘Jatoba Brilliant’ en de bekleding ‘Diamond Series Vanille’.

Concorde Cruiser Daily Diamond Series
Concorde Cruiser Daily Diamond Series
Concorde Cruiser Daily Diamond Series
Concorde Cruiser Daily Diamond Series
Concorde Cruiser Daily Diamond Series interieur
Interieur Cruiser Daily Diamond Series
Concorde Cruiser Daily Diamond Series interieur
Interieur Cruiser Daily Diamond Series

Zes modelseries, 39 indelingen

Concorde telt zes modelseries: de Credo, Carver, Charisma, Cruiser, Liner en de Centurion. Voor modeljaar 2024 zijn er in totaal 39 verschillende indelingen.

Meer weten over Concorde? Neem een kijkje op de site via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…