Chausson X650

Kleedkamer in smalle halfintegraal Chausson X650

Marije Onderwaater

Laat het maar aan Chausson over om met bijzondere indelingen te komen. De Chausson X650 Exclusive Line verschilt op het eerste gezicht misschien niet zoveel van andere campers. De verrassing is dan ook aan de achterzijde te vinden. De flexibele laadruimte is namelijk groot genoeg voor twee fietsen én is net zo snel in een kleedruimte om te toveren.

De Chausson X650 is een maatje groter dan de X550, die twee jaar geleden op de markt kwam. De smalle halfintegraal blijft zijn compacte breedte van 2,10 meter behouden. Alleen in de lengte komen er wat centimeters bij. De X650 is 6,36 meter lang en dat is een verschil van 37 centimeter ten opzichte van de 5,99 meter lange X550. De buitenhoogte van beide campers is 2,75 meter. Binnen bieden ze een stahoogte van 1,98 meter. Basisvoertuig is de Fiat Ducato met standaard een 130 pk-motor.

Chausson X650 exterieur
Chausson X650 exterieur

Fietsgarage of kleedkamer

Op de plaats waar je in veel andere campers het bed verwacht, is in de Chausson X650 een multifunctionele laadruimte te vinden. Chausson noemt dit het Smart Dressing Room (SDR)-systeem. Dit is de plek om kleding en schoenen op te bergen. Dat kan in een van de lades en rekken. Het is hier groot genoeg om je om te kleden. Ga je op pad, dan zet je de kleedruimte in de hoogste stand en kun je er twee fietsen in vervoeren.

X650 dressing room
Kleedruimte laag
X650 dressing room
Kleedruimte laag
X650 garage fietsen
Kleedruimte hoog
X650 garage fietsen
Kleedruimte hoog

Waar is het bed?

Bang dat je een matrasje in de kleedruimte moet leggen om daar de nacht door te brengen? Dat hoeft niet! Voorin hangt een elektrisch bedienbaar hefbed met een afmeting van 1,90 x 1,40 meter. Ook de banken zijn nog tot een bed van dezelfde afmeting om te bouwen. Je kunt dus met z’n vieren overnachten in de Chausson X650. Een dergelijke constructie zagen we ook in de Chausson 660 Exclusive Line, die we al eens noemden in onze artikelen over campers zonder vast bed en campers met een wijnrek.

In het zitgedeelte is gekozen voor een face-to-face-indeling. De banken staan tegenover elkaar, wat voor een ruimtelijk gevoel zorgt. Er zijn vier goedgekeurde zitplaatsen, waarvan twee met Isofix.

X650 face-to-face
X650 face-to-face

Keuken met grote koelkast

Stap je de Chausson X650 binnen, dan zie je meteen het keukenblok aan je linkerhand. De keuken is uitgerust met een kookstel, spoelbak, zes grote lades, een bovenkastje en voldoende werkruimte. Daarnaast nog een kast met daarin de compressorkoelkast, die een behoorlijke inhoud van 150 liter heeft. In de badkamer zien we weer de beproefde constructie met een wastafelwand die kan draaien waardoor ruimte ontstaat om te douchen.

X650 keuken
X650 keuken
X650 douche
X650 douche
X650 sanitair
X650 sanitair

Chausson X650 Exclusive Line

De Chausson X650 is verkrijgbaar in de Exclusive Line-uitrusting. Die omvat onder meer 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control, traction+, mistlichten, een panoramaraam, skyview, een hordeur en een traptrede met achtergrondverlichting.

Meer info en prijzen vind je via de button onderaan dit artikel.

SpecificatiesChausson X650

L x b x h: 6,36 x 2,10 x 2,75 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2920 kg
Laadvermogen: 580 kg
Plattegrond Chausson X650

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…