Kabe Van 690 LB
De Kabe Van 690 LB

Oók voor snikhete zomers: de Kabe Van 690 LB 2WD

Marije Onderwaater

Het is volop zomer. Wist je dat deze warmste periode van het jaar bij uitstek geschikt is om op reis te gaan met een Kabe camper? We vertellen je er alles over aan de hand van de Kabe Van 690 LB 2WD.

De camper- en caravanbouwer uit Zweden staat bekend om zijn wintervaste kampeermiddelen. Dankzij de uitstekende isolatie heb je met een Kabe tijdens het winterkamperen geen last van de kou. Een camper uit Scandinavië associeer je misschien niet meteen met een snikhete kampeervakantie in een mediterraan land, of zelfs in het warme Nederland van tegenwoordig. Maar wij kunnen verklappen: niets is minder waar. Een Kabe is er juist helemaal op toegerust om de warmte buiten te houden.

Kabe Van 690 LB interieur
Vier personen kunnen in deze Kabe Van zitten en slapen.
Kabe Van 690 LB interieur
Vier personen kunnen in deze Kabe Van zitten en slapen.

Buscamper op Mercedes Sprinter

Eerst even wat meer informatie over de Kabe Van 690 LB. Dit is een 6,97 meter lange buscamper op de Mercedes Sprinter. Net als alle andere kampeermiddelen van het merk uit Zweden, is deze Van zeer compleet uitgerust. De Sprinter heeft een 163 pk-motor en een automatische zeventrapsversnellingsbak. In de cockpit zien we onder meer ABS, twee airbags, airconditioning, cruise control, een elektrische parkeerrem, een regensensor en een keur aan assist-systemen. De bestuurders- en de passagiersstoel hebben armleuningen, zijn draaibaar, in hoogte verstelbaar en voorzien van stoelverwarming. Samen met de ergonomisch gevormde dinettebank zijn er dus vier zitplaatsen. Door de dinette om te bouwen zijn er, in combinatie met de (deels opklapbare) bedden achterin, ook vier slaapplaatsen.

Kabe Van 690 LB bedden
De enkele bedden achterin zijn deels opklapbaar.
Kabe Van 690 LB bedden
De enkele bedden achterin zijn deels opklapbaar.

Kabe Van 690 LB voor winter én zomer

Ga je naar een warm land op vakantie? Dan is de Kabe Van 690 LB je ideale reisgenoot. Ook bij tropische temperaturen houdt deze Zweed het hoofd koel. Dat is onder meer te danken aan de uitstekende isolatie, die anders is dan bij de andere campers en caravans van het merk. Samen met een tweecomponentenlijm wordt de isolatie met hoge druk in de Van geïnjecteerd. Zo zijn alle holle ruimte in de opbouw geïsoleerd. En dat maakt dat deze Kabe Van in de zomer langer koel blijft en in de winter juist langer warm.

Verder heeft de Van ingelegde ramen met getint glas, dat de warmte zoveel mogelijk buiten houdt. En omdat de ramen – met verduisteringsgordijnen – relatief klein zijn, heb je minder last van koudebruggen. Wil je de camper ‘s ochtends of ‘s avonds, als het iets is afgekoeld, even doorluchten? Dan hoef je niet bang te zijn dat muggen vervolgens in je camper de polonaise vliegen. Geïntegreerde traploze horren houden de beestje vakkundig buiten. Ook het mini-Heki dakluik is voorzien van een hor en een verduisteringsgordijn.

De Kabe Van 690 LB heeft in Nederland een verkoopprijs vanaf 132.810 euro. Wil je meer weten over deze buscamper? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…