Kabe Novum

Kabe Novum nieuwe halfintegraalserie in drie indelingen

Marije Onderwaater

Kabe Novum is een nieuwe serie halfintegraalcampers op Mercedes-Benz. De serie bestaat uit drie heel verschillende indelingen. Natuurlijk is ook de Kabe Novum uitermate geschikt voor zowel Scandinavische als voor mediterrane temperaturen. Er zijn twee uitvoeringen: Light en Heavy.

Kabe kiest vaker voor een halfintegraal met dakverhoging aan de voorkant, onder meer in de Royal-serie van het Zweedse merk. De dakverhoging biedt meer stahoogte en ruimte voor een optioneel hefbed boven de zitgroep.

Kabe Novum zijkant
Kabe Novum zijkant

Keuze uit Light of Heavy

De Novums staan op de Mercedes Sprinter met een chassis van AL-KO. De 7,50 meter lange camper heeft een totaalgewicht van 3500 kilo, een rijklaargewicht van 3020 kilo en daarmee dus een hoog laadvermogen: maar liefst 480 kilo. De Light-uitvoering is ook geschikt voor bestuurders met een B-rijbewijs.

Liever een zwaardere camper en meer laadvermogen? Daarvoor biedt Kabe de Novum met een totaalgewicht van 4500 kilo, een rijklaargewicht van 3250 kilo en een laadvermogen van 1250 kilo. In dat geval is een C-rijbewijs vereist. De Heavy-uitvoering is daarnaast nog meer aangekleed met een 95 liter-brandstoftank (in de Light-uitvoering is dat 65 liter), brandstofverwarming, een AGM 130Ah-accu (i.p.v. 100Ah in de Light), een bank met armsteunen en een slide-out-functie, een ingebouwde oven, een opdekmatras van 6 centimeter (de Light heeft 3 centimeter) en een warmtewisselaar. Een elektrisch hefbed en een vijfde goedgekeurde zitplaats zijn optioneel.

Kabe Novum interieur
Kabe Novum interieur

Standaarduitrusting van Kabe

Net als andere campers van Kabe is de Novum-serie rijk uitgerust. De Sprinter is voorzien van een 170 pk-motor en een 9G-tronic automaat. Alle veiligheidssystemen van Mercedes zijn aanwezig, waaronder zijwind-assist en aandachts-assist die waarschuwt bij vermoeidheid. In de cabine blijft het koel dankzij de semi-automatische airconditioning Tempmatic. Ook heeft de Mercedes het eigen MBUX-multimediasysteem met achteruitrijcamera. Het stuur en de versnellingspook zijn met leer bekleed. De voorstoelen met ergonomische zitkussens zijn verwarmd. Alde zorgt in de camper voor de (vloer)verwarming.

Kabe Novum bedden
Kabe Novum bedden

Kabe Novum in drie indelingen

De Kabe Novum-serie bestaat uit drie indelingen. We zetten ze hieronder op een rij:

Novum LGB
Indeling met enkele bedden achterin, een combi-badkamer en een ruime zitgroep.

Novum LXL
Indeling met een Frans bed en daarnaast de badkamer. In de zithoek een L-vormige bank en een stoel.

Novum T
Indeling met badkamer achterin over de volle breedte, daarvoor de enkele bedden.

Op de plattegrondjes hieronder zie je de indelingen.

KABE Novum 750 LGB 2023
Novum 750 LGB
KABE Novum 750 LGB 2023
Novum 750 LGB
KABE Novum 750 LXL 2023
Novum 750 LXL
KABE Novum 750 LXL 2023
Novum 750 LXL
KABE Novum 750 T
Novum 750 T
KABE Novum 750 T
Novum 750 T

Specificaties Kabe Novum

De Kabe Novum-campers hebben een afmeting van 7,45 x 2,41 x 2,85 meter. In Nederland is de camper te koop vanaf 171.965 euro.

Wil je meer weten? Klik dan op de button hieronder om op de website van Kabe te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…