Joa Camp 60F

Joa Camp 60 F: halfintegraal van buscamperformaat

Marije Onderwaater

Doet het merk Joa Camp niet direct een belletje bij je rinkelen? Logisch, want het jonge Franse merk heeft geen dealers in Nederland. Toch is dat geen reden om hier niet de nieuwe Joa Camp 60 F te bespreken. Want deze halfintegraal van buscamperformaat is het bekijken waard.

Joa Camp komt zogezegd uit Frankrijk en behoort tot de Pilote Group. In het wagenpark staan op dit moment drie buscampers en vijf halfintegralen – allen op de Citroën Jumper – waarvan de Joa Camp 60 F de kleinste is. Het merk laat zich voorstaan op de prijs-kwaliteitverhouding. De campers zijn goed uitgerust en relatief betaalbaar. Zo blijft er extra geld over om vakantie te vieren, is de redenering. De camperbouwer heeft dealers in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Hoog laadvermogen

De Joa Camp 60 F is slechts 5,99 meter lang, maar heeft alles aan boord voor een goed verzorgde vakantie. De camper telt vier goedgekeurde zitplaatsen en tot aan vier slaapplaatsen. Een gezin van vier zou hiermee dus op reis kunnen. Dat is mede te danken aan het laadvermogen, dat met 900 kilogram ongekend hoog is. Onder de kap van de Citroën Jumper een 120 pk-motor. In de cabine onder meer centrale vergrendeling, elektrische ramen, cruise control, een dubbele airbag en handmatig bedienbare airco.

Joa Camp 60F interieur
Joa Camp 60F interieur
Joa Camp cabine
Joa Camp cabine
Joa Camp 60F zitgroep
Joa Camp 60F zitgroep

Zitgroep en keuken

Zoals je mag verwachten in een camper van net geen 6 meter, is het interieur compact. Maar de Joa Camp 60F heeft het wél allemaal. Een L-vormige dinettebank vormt samen met een stoel en de draaibare cabinestoelen de zitgroep. De keuken is uitgerust met een spoelbak, een tweepitskookstel met afdekplaat, een ingebouwde afvalbak en lades met soft-close-sluiting. De koelkast heeft een behoorlijke inhoud van 133 liter. Daar tegenover staat een hoge kast.

Joa Camp bed
Joa Camp bed
Joa Camp badkamer
Joa Camp badkamer

Frans bed en vario-badkamer

Rechts achterin is een Frans bed geplaatst. Daar komt ook de F in de naam Joa Camp 60F vandaan. Met een afmeting van 2,00 x 1,30 meter is het lekker knus slapen. De garage – met verlichting en een 230V-stopcontact – onder het bed is bereikbaar door de lattenbodem op te tillen. Links van het bed bevindt zich de vario-badkamer. Hierin is met een schuifwand een aparte douchecabine te creëren. Een dakluik zorgt voor licht en ventilatie. Een Truma Combi 4 verwarmt de camper.

SpecificatiesJoa Camp 60 F

L x b x h: 5,99 x 2,30 x 2,85 meter
Rijklaargewicht: 2600 kg
Maximaal gewicht: 3500 kg
Franse prijs: 52.900 euro (exclusief optionele pakketten en bpm en btw).
Website: www.joa-camp.com
Joa Camp 60F plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…