Rapido 2024 - Rapido C86i compacte integraalcamper

Geen straatjes-stress met compacte integraalcamper Rapido C86i

Marije Onderwaater

Met een integraalcamper door een smal straatje? Veel kampeerders krijgen er acute stress van. Daarom komt Rapido met een compacte integraalcamper. De Rapido C86i is slechts 2,17 meter breed. Kom maar op met die straatjes!

Tegelijk met de Rapido C86i lanceerde het Franse merk voor seizoen 2023 nog een compacte integraalcamper, de C55i. Het verschil in de campers zit hem onder meer in de lengte en de bedden. De C86i is 6,99 meter lang en heeft een queensbed. De C55i heeft een lengte van 6,72 meter en is uitgerust met enkele bedden.

High end front

De twee nieuwe integraalcampers hebben letterlijk een heel eigen gezicht. Rapido inspireerde het nieuwe front naar eigen zeggen op dat van high end-automerken. In het midden van de honingraat-grille prijkt in chroom het logo van Rapido. Het exterieur van de camper is verder voornamelijk wit, met enkele grijsgekleurde vlakken. De strakke achterkant heeft geïntegreerde led-verlichting.

Rapido C86i salon
Rapido kiest voor een face-to-face-indeling
Rapido C86i salon
Rapido kiest voor een face-to-face-indeling

Ruimtegevoel blijft behouden

Ten opzichte van de andere integraalcampers, die 2,35 meter breed zijn, is de Rapido C86i flink korter. Het verschil is maar liefst 18 centimeter. Het ligt voor de hand om te denken dat het interieur dan ook wel flink gekrompen moet zijn. Toch zegt het merk er in te zijn geslaagd om het gevoel van binnenruimte, ondanks de beperkte afmetingen, te behouden. “Geen concessies aan comfort!”, claimt Rapido dan ook. Om het ruimtegevoel te versterken, kiezen de Fransen voor een face-to-face-indeling met de banken tegenover elkaar. Die banken zijn snel om te bouwen tot twee goedgekeurde zitplaatsen. Het panoramadak zorgt voor veel lichtinval.

C86i keuken
C86i keuken
Rapido C86i badkamer
Rapido C86i badkamer

Koken en douchen

In navolging van de hele camper is ook de keuken compact. Op het werkblad – met verlenging aan de zijkant en verlichting aan de onderzijde – is plaats voor een tweepitskookstel en een smalle spoelbak, beiden met een eigen glazen afdekplaat. De lades hebben geïntegreerde handgrepen en een soft-close-sluiting. Het raam is omgeven door een plaat van plexiglas met daarin een geïntegreerd kruidenrek en stopcontacten. Aan de overkant staat de compressorkoelkast, die een inhoud van 149 liter heeft. In het midden van de Rapido C86i is de badkamer te vinden. De douche en het toilet met de wastafel zijn tegenover elkaar geplaatst. Door de deuren naar het slaapgedeelte en het woongedeelte te sluiten, ontstaat een grote badkamer.

Rapido C86i queensbed
Rapido C86i queensbed

Nog even geduld...

Slapen gebeurt in het queensbed achterin de camper, dat een afmeting van 1,96 x 1,40 meter heeft. De bedbodem is deels op te klappen om toegang tot de garage te verkrijgen. Tegen meerprijs valt te kiezen voor een in hoogte verstelbaar bed. Een hefbed boven de zitgroep is eveneens optioneel.

Heb je interesse in de Rapido C86i? Dan moet je nog even geduld hebben. Het merk verwacht dat de compacte integraalcamper pas in de herfst van 2023 bij de dealers staat.

SpecificatiesRapido C86i

Basisvoertuig: Fiat Ducato, 2.2L - 140 pk
L x b x h: 6,99 x 2,17 x 2,75 meter
Gewicht: n.n.b.
Prijs: n.n.b.
Website: www.rapido-camper.nl
Plattegrond Rapido C86iPlattegrond Rapido C86i

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…