Hobby campers 2023 Maxia Van

Hobby campers 2023: nog even wachten op de Maxia Van

Marije Onderwaater

De gloednieuwe Maxia VAN is het grote Hobby campers 2023-nieuws. We kunnen er alleen nog weinig over melden, want Hobby presenteert de camper pas op de Caravan Salon in Düsseldorf. Tot die tijd houdt de camper- en caravanbouwer uit het Duitse Fockbek de lippen stijf op elkaar. Gelukkig is er wel íets te vertellen.

Dat Hobby met de presentatie van de Maxia Van wacht tot de Caravan Salon van eind augustus, is geen verrassing. Hobby liet dit al weten bij de aankondiging van de nieuwkomer. Daarbij werd ook duidelijk dat de Maxi Van op de VW Crafter staat. Het is daarmee de eerste Hobby-camper die profiteert van de recent getekende samenwerking tussen het merk en Volkswagen. In het artikel dat we er al eerder over schreven, zegt Hobby’s Chief Executive Bernd Löher daarover: “De Crafter brengt alle features met zich mee die onze klanten al kennen van hun auto en die ze – vooral op het gebied van veiligheid – waarderen. Voor Hobby is het de ideale tijd voor de strategische uitbreiding van het portfolio en voor het betreden van het premium campersegment, een van de sterkst groeiende categorieën op de markt voor vrijetijdsvoertuigen.”

De Maxia is al een caravanserie in het premiumsegment van Hobby. Volgens de camperbouwer zegt dit al iets over de binnenkort gepresenteerde Van. Net als in de Maxia-caravans, is in de Van ook gekozen voor Scandinavisch design en het zogenoemde hygge-gevoel. “Het staat voor een nieuwe stijl van kamperen, waarbij stacaravans net zo gezellig en stijlvol zijn als de eigen huizen”, legt Bernd Löher uit.

Vantana-buscamper blijft ongewijzigd

De Vantana Ontour Edition op de Citroën Jumper en de Vantana De Luxe op de Fiat Ducato doen het goed, volgens Bernd Löher. “Beide modelreeksen hebben veel fans en de vraag ernaar is nog steeds groot.” Voor 2023 zijn er daarom geen veranderingen voor de twee modellen buscampers. Zowel de Vantana Ontour Edition als de Vantana De Luxe is verkrijgbaar in twee indelingen: met enkele bedden of met een dwarsbed.

Hobby Vantana Ontour
De buscampers Vantana De Luxe en de Vantana Ontour Edition.
Hobby Vantana Ontour
De buscampers Vantana De Luxe en de Vantana Ontour Edition.

Hygge in de Hobby Optima De Luxe

Hygge en Hobby blijkt een goede combinatie, want de Scandinavische gezelligheid is sinds vorig jaar al te vinden in de camperserie Optima De Luxe. Deze serie is er in vijf indelingen: met enkele bedden, een Frans bed en met een optioneel hefbed. Omdat de nieuw ontworpen Optima De Luxe volgens Hobby een succes is bij de klanten, wijzigt er niets voor het komende seizoen.

Hobby Optima De Luxe
De Hobby Optima De Luxe.
Hobby Optima De Luxe
De Hobby Optima De Luxe.

Succesnummer Optima Ontour Edition

Is er dan misschien wél iets gewijzigd bij de Optima Ontour Edition, de bestverkochte camper van Hobby? Het antwoord is ‘nee’. Ook dit succesnummer op de Citroën Jumper blijft in seizoen 2023 hetzelfde. Dat geldt overigens eveneens voor de Optima Ontour en de Optima Ontour alkoof.

Het is duidelijk: voor het grote Hobby campers 2023-nieuws moeten we toch echt even geduld hebben tot de Caravan Salon eind augustus. We houden je op de hoogte! Tot die tijd kan je via onderstaande button alvast een kijkje nemen op de Hobby-site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…