Viica Vans

Hannes Camper komt met nieuw merk Viica Vans voor het echte vanlife

Marije Onderwaater

Vanlifers die eisen stellen aan design en kwaliteit, dát is de doelgroep van het nieuwe Viica Vans. Het merk komt uit de koker van Hannes Camper, dat premium buscampers bouwt.

Kamperen mag best een beetje luxe zijn, vindt het Duitse Hannes Camper. Daarom besloot het oorspronkelijke verhuurbedrijf enkele jaren geleden eigen premium buscampers te produceren: de 6 meter lange Hannes en de Grote Hannes van 6,40 meter. Beiden met een interieur dat ‘hotel chic’ ademt. Die stijl sloeg aan en binnen een jaar kregen ruim tweehonderd campers een nieuwe eigenaar.

Nieuw merk

Het bouwen van buscampers smaakte naar meer en daarom lanceerde Hannes Camper op de CMT in Stuttgart een nieuw merk: Viica Vans. Hiervoor zocht Hannes de samenwerking met een ander premium campermerk: Robeta Mobil uit Slovenië. En de prijswinnende interieurontwerper Luka Zajc, eveneens uit Slovenië, ging met de inrichting aan de slag.

Viica Campers front
Viica Campers front

Twee modellen

Met Viica Vans richt Hannes Camper zich echt op de vanlifers, van alle leeftijden, die prijs stellen op design en kwaliteit. Viica Vans heeft twee modellen. De Viica 60 is 5,99 meter lang en heeft een dwarsbed. De Viica 64 heeft een lengte van 6,36 meter en is uitgerust met enkele bedden. Als basis is gekozen voor de Citroën Jumper die naar keuze een 140 pk- of een 165 pk-motor heeft.

Hoogwaardige meubels

De premiumkwaliteit van Hannes Camper komt ook terug bij de beide Viica Vans. De isolatie is 25 millimeter dik waardoor het binnen warm én stil is, ook tijdens het rijden. De meubels in de buscampers zijn met de hand gemaakt in de eigen timmerwerkplaats van productiepartner Robeta. Volgens Viica Vans leveren zij meubels van uitstekende kwaliteit met hoogwaardige scharnieren, weinig gerammel en ‘perfectie tot in het kleinste detail’.

Viica Campers interieur
Viica Campers interieur

Draaibare wastafel in badkamer

De Viica 60 en de Viica 64 hebben beiden een badkamer met een douche, een draaibare wastafel en een banktoilet. De zithoek biedt plek aan vier mensen en er zijn twee slaapplaatsen. De keuken is voorzien van een gasstel en een spoelbak. Op de kop is de 70 liter Dometic-koelkast te vinden, die toegang van binnen en vanaf buiten biedt.

Uitgebreide uitrusting

Tot de standaarduitrusting van de Viica Vans behoren verder onder meer ramen met Seitz-privacybeglazing, een Thule-luifel, een trekhaak, een Dometic-gaskachel en meerdere usb-aansluitingen. De spotjes in de camper zorgen ‘s avonds en op donkere momenten voor sfeer. Daarnaast hebben de buscampers een slim ladesysteem, een afvalscheidingssysteem, een lade voor twee gasflessen van 11 kilogram en stoelbekleding die waterafstotend is.

Wastafel Viica
Wastafel Viica
Keuken Viica
Keuken Viica

Dwarsbed of enkele bedden

In de Viica 60 is achterin een dwarsbed van 1,87 x 1,50 meter te vinden. De Viica 64 heeft enkele bedden. Een slaaphefdak met een matras van 1,95 x 1,35 meter is optioneel. Ook is het mogelijk om te kiezen voor langere lengtebedden in de Viica 64.

Dwarsbed Viica 60
Dwarsbed in de Viica 60
Dwarsbed Viica 60
Dwarsbed in de Viica 60

Snel op pad

Viica Vans levert de buscampers standaard op de Citroën Jumper. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor de Opel Movano met een 165 pk-motor als basis of de Fiat Ducato met 140 pk- of 180 pk-motor en een negentrapsautomaat. Net als Hannes Camper zijn de buscampers van Viica Vans niet in Nederland te koop. Wil je meer weten? Klik dan op de button hieronder.

SpecificatiesViica 60 en Viica 64

L x b x h: 5,99/6,40 x 2,05 x 2,58 meter
Maximaal totaalgewicht : 3500 kg
Rijklaargewicht: n.n.b
Laadvermogen: n.n.b
Duitse prijs: vanaf 73.900 euro (Viica 60) en vanaf 75.900 euro (Viica 64)
Viica 60 en 64

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…