Bürstner 2024 Habiton microcamper

Habiton by Bürstner maakt indruk op jury iF Design Awards

Marije Onderwaater

De Habiton by Bürstner is nog niet eens in serieproductie en valt nu al in de prijzen. De jury van de iF Design Awards was onder de indruk van de microcamper met daktent op de Renault Kangoo en kende de Habiton een prijs toe.

De Habiton by Bürstner viel in de prijzen in de categorie Product/Automotive. De jury zegt over de Habiton: “Het studiemodel maakt indruk door zijn hoge geschiktheid voor dagelijks gebruik en het doordachte modulaire concept. Het voertuig past in elke parkeergarage, maar sluit geen compromissen tijdens het kamperen en volgt de huidige designtrends.”

Habiton by Bürstner
Habiton by Bürstner

Renault Kangoo

Bürstner presenteerde studiemodel Habiton afgelopen augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf. Met de microcamper, die de Renault Kangoo als basis heeft, speelt Bürstner in op de vraag naar compacte kampeerauto’s die zowel in het dagelijks leven als voor vrije tijd zijn te gebruiken. Juist het feit dat de Habiton dus ook buiten de vakanties en weekendjes weg is te gebruiken, sprak de 132 onafhankelijke juryleden van de iF Awards aan.

Habiton by Bürstner keuken
Habiton by Bürstner keuken

Opblaasbare daktent en extra matras

De Habiton by Bürstner heeft een modulaire indeling. De keukenunit met inductiekookplaat en spoelbak bevindt zich aan de achterzijde en is uitneembaar. Een hardtop dak bedekt de opblaasbare daktent. De microcamper is verder onder meer voorzien van een opblaasbaar matras, een elektrische koelbox, raamverduistering, opbergmogelijkheden en led-spots. De tent aan de achterzijde zorgt voor nog meer leefruimte.

Habiton by Bürstner L1 L2
Habiton by Bürstner L1 L2

Habiton by Bürstner maatje groter

Afgelopen najaar kwam Bürstner met nog een studiemodel van de Habiton. Opnieuw op de Renault Kangoo, maar nu met lange wielbasis. Deze langere Habiton heeft verder een pop-updaktent en eveneens een keukenmodule. Ook het opblaasbare matras is hierin terug te vinden, zodat er in totaal vier slaapplaatsen zijn.

De Habiton by Bürstner is een studiemodel. Het is nog niet bekend wanneer de microcamper in serieproductie gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…