Rhön Camp Spirit

Gasvrij kamperen in stijlvolle buscamper Rhön Camp Spirit

Marije Onderwaater

Rhön Camp verbant de gasaansluiting uit de nieuwste buscamper: de Rhön Camp Spirit. Dit model staat op de zes meter lange Merecedes Sprinter en is dus helemaal gasloos. Volgens het Duitse merk komen design, prestatie en innovatie samen in dit nieuwe model. En daar hangt een prijskaartje aan.

De prestatie komt natuurlijk van de Mercedes Sprinter, die is uitgerust met een krachtige 190 pk-motor. Design gaat over het interieur, waar is gekozen voor een strakke en stijlvolle inrichting met hout, wit, grijstinten, met vilt beklede wanden en met indirecte verlichting. En innovatie gaat onder meer over het ontbreken van gas in deze camper én het multifunctionele railsysteem.

Rhön Camp Spirit interieur
Rhön Camp Spirit interieur

Geen gas

Om te beginnen met de innovatie en hetgeen dat er niet is: de gasaansluiting. In de Rhön Camp Spirit geen gaskookstel, maar twee inductiekookplaten. Die zijn te vinden in het redelijk compacte keukenblok dat zich achter de bestuurdersstoel bevindt. Dit blok bestaat verder uit drie lades en een 70 liter-koelkast die op elektriciteit werkt. Een Truma Combi 4D E zorgt in de camper voor warmte en warm water.

Ook innovatief is het modulaire railsysteem in de buscamper dat is voorzien van stroom. Hieraan zijn verschillende accessoires te hangen, bijvoorbeeld lampjes.

Rhön Camp Spirit keuken
Rhön Camp Spirit keuken

Waar is de badkamer?

De Rhön Camp Spirit op de Sprinter is nog geen 6 meter lang. En dat betekent dat er keuzes moeten worden gemaakt. In dit geval heeft de badkamer het veld moeten ruimen. Wél heeft de buscamper een apart vak voor een Porta Potti en een buitendouche.

Verder is de beschikbare ruimte gebruikt voor de bovengenoemde keuken, een zitje met tafel én een flink bed. Het matras achterin de camper is uit te trekken tot een ligoppervlak van 2,20 x 1,63 meter en dat is een behoorlijke afmeting voor een buscamperbed. Wie meer slaapplaatsen wenst, kan de Rhön Camp Spirit uitbreiden met een optioneel hefdak, met daarin een bed van 2 x 1,20 meter.

Rhön Camp Spirit bank
Rhön Camp Spirit bank
Rhön Camp bed
Rhön Camp bed

Uitrusting Rhön Camp Spirit

Verder is de Rhön Camp Spirit uitgerust met onder meer een verswatertank van 105 liter, een afvalwatertank van 84 liter en een 100AH-lithiumbatterij. Ook is er genoeg opbergruimte in de camper te vinden, onder meer in de kasten boven het bed.

Rhön Camp Spirit buscamper
Rhön Camp Spirit buscamper
Rhön Camp toilet
Rhön Camp toilet

Prijskaartje?

Aan dit alles hangt een flink prijskaartje. In Duitsland komt de Rhön Camp-buscamper namelijk voor 104.990 euro in de showroom te staan. Voor Nederland komt daar nog bpm en btw bij. Meer weten? Klik op onderstaande button?

En wil je nog zo’n gasloze buscamper bekijken? Check dan de Balcamp 610-for-2 uit Polen.

 

SpecificatiesRhön Camp Spirit

L x b x h: 5,93 x 2,02 x 2,63 meter (hoogte 2,85 meter met hefdak)
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2977 kg
Laadvermogen: 613 kg
Duitse prijs: vanaf 104.990 euro
Plattegrond Rhön Camp Spirit

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…