Extra meter buscamperruimte in nieuwe Innova Roadtrip 695L

Marije Onderwaater

'Hoe zou u deze meter indelen?' Die sticker prijkte tijdens de Camperexpo Houten prominent op de Innova Roadtrip 695L. Deze nieuwe buscamper van de Nederlandse camperbouwer is een meter langer dan de Roadtrip 595L en die extra ruimte is helemaal naar eigen wens in te richten.

Campingtrend kondigde de Innova Roadtrip 695L al eerder aan. In het artikel schreven we over de 7 meter lange camper: “De Roadtrip 695L is een meter langer en dat biedt volop mogelijkheden. Wat te denken van twee extra zitplaatsen, een riante rondzit achter de cabine, een grote kast voor kleding of sportgear of een eigen plekje voor de hond?”

Video

De nieuwe Roadtrip was destijds nog in ontwikkeling. Nu is het tijd om de buscamper met jachtbouwlooks aan het grote publiek te showen. In Houten beleefde de 695L zijn première. Natuurlijk nam ook Campingtrends Jos een kijkje, zoals je kunt zien in de video hierboven. Hierin gaat hij in gesprek met Geert Stiphout van het familiebedrijf Innova.

Innova Roadtrip 695L doorkijkje
Innova Roadtrip 695L doorkijkje

Zee van ruimte

In een buscamper telt elke centimeter. Een meter meer geldt dus als een zee van ruimte. Die meter is op allerlei manieren in te vullen, bijvoorbeeld met een extra stoel, een bankje of een grotere tafel. De Mercedes Sprinter L3 biedt sowieso meer mogelijkheden. Zo is de keuken een halve meter groter, ook is hier nu een inductiekookplaat (inclusief een groter accupakket) in te vinden. Wie liever op gas kookt, kan hier nog steeds voor kiezen.

2 meter bed

Door de langere lengte past er nu ook een bed van 2 meter in de buscamper. Dat is een groot verschil met het bed in de Roadtrip 595L, dat 1,90 meter lang is.

Innova Roadtrip 695L interieur
Innova Roadtrip 695L interieur

Extra pizzatafeltje

De Innova Roadtrip 695L die Jos in Houten bekijkt, heeft twee draaibare cabinestoelen, een derde stoel en een draaibare tafel. Het inmiddels beroemde ronde ‘pizzatafeltje’ van Innova is naast de reguliere tafel te zetten. Ook is het mogelijk om de grote tafel uit te nemen en weg te leggen en alleen het pizzatafeltje te gebruiken. Een grotere tafel behoort tot de opties, net als een bank in plaats van een stoel.

Roadtrip 695L keuken
Roadtrip 695L keuken

Grotere of kleinere badkamer

Wie weinig waarde hecht aan een wastafel in de badkamer, kan deze weglaten en voor tandenpoetsen de spoelbak in de keuken gebruiken. Hierdoor wordt het badkamermeubel 30 centimeter kleiner, waardoor weer extra ruimte ontstaat. Wie de badkamer juist wil vergroten, kan de hangkast weglaten.

Niet volbouwen

De L3-Sprinter biedt dus volop mogelijkheden qua inrichting van de buscamper. Maar in de video benadrukt Geert dat het ook mogelijk is om die extra meter ‘leeg’ te laten. “Je hoeft niet per se alle ruimte vol te bouwen met meubels kasten of stoelen.”

Innova Roadtrip 695L keuken
Innova Roadtrip 695L keuken

Innova Roadtrip 695L op stoere Sprinter

De Mercedes Sprinter is ook voor de Innova Roadtrip 695L verkrijgbaar in een 4×4-uitvoering. Volgens Geert kiezen mensen daar om verschillende redenen voor: de stoere looks én de bodemvrijheid die maakt dat je overal kunt gaan waar je wilt. Wie 4×4 teveel vindt, kan kiezen voor verhoogde achterwielaandrijvers, eventueel in combinatie met difflock. Hiermee heb je meer grip op de weg en op het veld.

Innova Roadtrip 695L
Innova Roadtrip 695L

Primeur voor Campingtrend

De buscampers van Innova slaan aan. Inmiddels rijden er al 217 exemplaren rond in Europa, waar het familiebedrijf zeventien dealers heeft. Ook deelde Innova’s Geert een primeur: de buscampers zijn straks ook in Amerika te vinden. De eerste inbouwkits zijn inmiddels naar Las Vegas verscheept, waar ze eveneens op de Sprinter worden gebouwd. Innova geeft de bouwers eerst training en ondersteunt ze daarna op afstand.

Toekomstplannen

Wensen voor de toekomst zijn er nog genoeg. Zo wil Innova zich ook richten op buscampers voor vier of vijf personen. Momenteel werken ze in het Brabantse Katwijk hard aan de ontwikkeling van een slaaphefdak in combinatie met een roofrack. Ook zijn ze met de RDW in gesprek over extra gordelplaatsen achterin.

Roadtrip 695L koelkast
Roadtrip 695L koelkast

Wil je meer weten over de Innova Roadtrip 695L? Bekijk dan de video hierboven én bezoek de website via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…