Eura Mobil Integra Line GT

Indrukwekkende integraal: Eura Mobil Integra Line GT

Marije Onderwaater

Eura Mobil trapt modelseizoen 2025 af met een knaller: de indrukwekkende integraalcamper Eura Mobil Integra Line GT. Er is keuze uit een indeling met enkele bedden of met een queensbed.

Gran Tourismo: luxe en sportief

De Eura Mobil Integra Line GT is niet zomaar een integraalcamper. De toevoeging GT staat voor Gran Tourismo, de Italiaanse term die staat voor luxe en sportieve auto’s waarmee je lange afstanden kunt afleggen. Dat vertaalt zich in een automotive design en een exclusieve uitrusting. Het exterieur heeft een sportieve look, met een dynamische striping en dito grille.

Mercedes Sprinter

De GT-serie is gebaseerd op de al bestaande serie Integra Line-integraalcampers, die twaalf indelingen telt en volgens het Duitse merk premium reiscomfort biedt. In tegenstelling tot de reguliere Integra Line-serie, die de Fiat Ducato als basisvoertuig heeft, staan de twee nieuwe GT-indelingen op de Mercedes Sprinter.

Eura Mobil Integra Line GT integraalcamper
Eura Mobil Integra Line GT integraalcamper

Superlaag chassis

In vergelijking met de reguliere Integra Line-serie is er nog een groot verschil: de Eura Mobil Integra Line GT heeft namelijk een chassis dat 9 centimeter lager is ten opzichte van het Ducato-chassis van de andere campers in de Integra Line. Dit nieuwe frame maakt een nog hogere dubbele bodem van 20 centimeter mogelijk en de stahoogte groeit met 8 centimeter naar 2,05 meter. Ook zorgt dit superlage chassis dankzij het lagere zwaartepunt voor nog meer veiligheid en een dynamische rij-ervaring. De grote voorruit en korte neus bieden extra veel overzicht onderweg.

Drie zones in Eura Mobil Integra Line GT

Eura Mobil verdeelt de opslagruimte in drie zones. Zone 1 is voor de watertanks voorin de camper, deze vinden een vorstvrij plekje in de verwarmde dubbele bodem. De ruimte achter de achteras is Zone 2, het toegangsluik – aan beide zijden – is zo groot genoeg voor een Eurobox. Helemaal achterin is de garage te vinden, in Zone 3.

Eura Mobil Integra Line GT integraal
Eura Mobil Integra Line GT integraal

Wijnwinkels als interieurinspiratie

Wat hebben wijnwinkels met een camper te maken? Behalve dan dat het heerlijk is om met de camper in de buurt van een wijnboerderij mét winkel te verblijven? Wel, de trendy wijnwinkels dienen samen met stijlvolle landgoederen als inspiratie voor het nieuwe meubeldesign Natural Heritage. Dit kenmerkt zich door natuurlijke kleuren in combinatie met donker walnootdecor, een licht dennendecor, lichtgrijs vilt, een leisteenkleurige look in de keuken en zwart beslag. Chalet Rustico, een interieur met een combinatie van een licht eikendecor en witte bovenkastkleppen, is ook nog steeds verkrijgbaar.

Eura Mobil Integra Line GT 726EF
Eura Mobil Integra Line GT 726EF met enkele bedden
Eura Mobil Integra Line GT 726EF
Eura Mobil Integra Line GT 726EF met enkele bedden
Eura Mobil Integra Line GT 726QF
Eura Mobil Integra Line GT 726QF met een queensbed
Eura Mobil Integra Line GT 726QF
Eura Mobil Integra Line GT 726QF met een queensbed

Eura Mobil Integra Line GT 726EF en 726QF

De Eura Mobil Integra Line GT-serie gaat van start met de 726EF, met enkele bedden, en de 726QF met een queensbed. Verder hebben beide plattegronden face-to-face-banken, een hoekkeuken en een badkamer met aan de overkant een separate douchecabine.

Caravan Salon 2024

Meer informatie over de nieuwe integraalcamperserie, waaronder de prijzen, maakt Eura Mobil bekend op de Caravan Salon 2024, van 30 augustus tot en met 8 september in de Messe in Düsseldorf.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…