Etrusco UC 5.0 XR
Urban camper: de Etrusco UC 5.0 XR

Etrusco pakt door en komt met een urban camper op Renault Trafic

Marije Onderwaater

Het is nog maar een paar maanden geleden dat Etrusco in de Nederlandse showroom kwam te staan. Het is te hopen dat de dealers voldoende plaats hebben ingeruimd, want de Italiaanse camperbouwer komt nu alweer met een nieuw model: een urban camper. De Etrusco UC 5.0 XR past precies in het rijtje kampeerauto's dat geschikt is voor dagelijks gebruik én voor vrije tijd.

Etrusco behoort tot de Erwin Hymer Groep. De campers komen uit de Laika-fabriek in Toscane. Het Italiaanse merk is in andere landen al langer te koop en sinds februari 2023 ook in Nederland. De introductie in ons land ging gepaard met een nieuw model: de Etrusco Van, een smalle halfintegraal op de Renault Master. Met de urban camper kiest Etrusco opnieuw voor het Franse basisvoertuig, alleen is het dit keer de Trafic die als chassis dient.

Slapen met z'n vieren

De nieuwe Etrusco UC 5.0 XR is 5,08 meter lang en biedt ondanks die geringe lengte plaats aan vier personen, ook in de nacht. Dat is te danken aan het slaaphefdak met bed voor twee personen. Etrusco kiest voor een praktische indeling die zoveel mogelijk bewegingsvrijheid en oplossingen biedt binnen de bestaande ruimte. Uiteraard is de urban camper uitgerust met een bank op een rails, een keuken en inbouwkasten. Dankzij zijn compacte afmetingen is de kampeerauto ook geschikt voor ritjes in de stad of naar het werk.

Etrusco laat verder nog niet veel los over de UC 5.0 XR. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben tot de Caravan Salon, die over een kleine twee weken van start gaat in Düsseldorf.

Etrusco Urban Camper UC 5.0 XR
Etrusco Urban Camper UC 5.0 XR

Update voor exterieur

Gelukkig is er meer te melden over Etrusco voor modeljaar 2024. Zo is het exterieur van alle campers in het wagenpark aangepast. Daar zien we nu zwarte en antracietkleurige accenten. In het interieur blijft Etrusco kiezen voor rustige en moderne tinten, die voor een tijdloos design zorgen. Volgens de Italianen is vooral de lichte woonwereld ‘Emilia’ favoriet bij kopers.

Etrusco 2024
Nieuw exterieur met zwarte en antracietkleurige accenten
Etrusco 2024
Nieuw exterieur met zwarte en antracietkleurige accenten

Etrusco 2024-nieuws

Verder is er nieuws over de buscamper CV 600 DF 4×4. Die krijgt aan de achterzijde een uitklapbare verlenging voor het dwarsbed, waardoor het ligoppervlak tot aan 37 centimeter kan worden verlengd. Een mooie oplossing voor lange kampeerders voor wie een dwarsbed nét te kort is. Deze buscamper op Ford is overigens uitgerust met intelligente vierwielaandrijving én heeft een vaste trekhaak.

Tenslotte sleutelde Etrusco ook aan de indeling van de halfintegraal T 6900 SB en de integraalcamper I 6900 SB. Hierdoor is het gelukt om in beide campers een bed van 2 meter lang te plaatsen.

Binnenkort vertellen we je uitgebreider over de Etrusco urban camper en ander nieuws uit Toscane.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…