Clever Spirit 600 exterieur

Enkele bedden op 5,99 meter: het kan in de Clever Spirit 600

Marije Onderwaater

Enkele bedden zijn geliefd bij veel kampeerders. In campers onder de 6 meter zien we vaker een dwarsbed. Niet in de Clever Spirit 600, een 5,99 meter lange buscamper mét enkele bedden. Daarvoor is een bijzondere oplossing bedacht.

Bed & bad

Een campermerk dat een 6 meter lange buscamper met enkele bedden wil presenteren, moet ergens ruimte vandaan halen. De zitgroep kan meestal geen centimeters missen. In de badkamer is daarentegen wél ruimte voor creatieve oplossingen. Om een bedlengte van 1,94 meter te bereiken, is een deel van de badkamerwand uitschuifbaar gemaakt. Bij het voeteneind van het bed aan de bestuurderszijde kan de wand een stuk de badkamer in schuiven, boven de douche. Het laatste deel van de lattenbodem is daarna uit te klappen en past precies in de ruimte die hierdoor is vrijgekomen.

Drie personen

Onder de enkele bedden is kastruimte gecreëerd. Tussen de vloer is plek om grote spullen mee te nemen. Met de sjorogen is alles stevig vast te zetten. Bovenkastjes bieden nog meer opbergmogelijkheden. Van de enkele bedden is een tweepersoonsbed te maken, dat volgens Clever groot genoeg is om met twee volwassenen en een kind in te slapen.

Spirit 600 badkamer
De lattenbodem schuift de badkamer in.
Spirit 600 badkamer
De lattenbodem schuift de badkamer in.
Spirit 600 badkamerwand
De badkamerwand gesloten.
Spirit 600 badkamerwand
De badkamerwand gesloten.

Compacte badkamer

De badkamer is compact, dat kan ook niet anders in een buscamper van 5,99 meter. Alles zit erin: een toilet, een opklapbare wastafel en een spiegelkastje. De wastafelkraan is uittrekbaar en ook te gebruiken als handdouche, waardoor je je even snel kunt afspoelen.

Clever Spirit 600 badkamer
Clever Spirit 600 badkamer

Ergonomische zitbank

In de zithoek een ergonomische dinettebank, die iets naar voren is te schuiven waardoor de rugleuning enigszins kantelt. Dit bevordert een comfortabele zithouding. De cabinestoelen zijn draaibaar; er zijn dus vier zitplaatsen. De tafel is uit te breiden met een tweede blad, dat zich – wanneer het niet in gebruik is – onder het standaardtafelblad bevindt.

Clever Spirit 600 interieur
Clever biedt keuze uit verschillende interieurstijlen, dit is de Black Line-stijl.
Clever Spirit 600 interieur
Clever biedt keuze uit verschillende interieurstijlen, dit is de Black Line-stijl.

Keuken met grote koelkast

In de keuken van de Clever Spirit 600 valt vooral de koelkast op. Die is op de kopse kant van het keukenblok geplaatst en vanaf binnen en buiten te openen. Deze Dometic-koelvriescombinatie heeft een behoorlijke inhoud van 100 liter. Naast het tweepitskookstel en de spoelbak – beiden met eigen afdekplaat – heeft de keuken werkbladverlenging.

Spirit 600 keuken
Spirit 600 keuken
Spirit 600 koelkast
Spirit 600 koelkast

Clever Spirit 600 op Citroën of Fiat

De Clever Spirit 600 is verkrijgbaar op de Citroën Jumper of de Fiat Ducato, die een 140 pk-motor hebben. Meer pk’s en automatische transmissie staan op de optielijst. De buscamper komt standaard in het wit. Tegen meerprijs is ook te kiezen voor zwart of verschillende tinten grijs.

Spirit 600 exterieur
Spirit 600 exterieur

Meer weten? Bezoek de website van Clever via onderstaande button.

SpecificatiesClever Spirit 600

l x b x h: 5,99 x 2,05 x 2,64 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2855 kg
Laadvermogen: 645 kg
Clever Spirit 600 plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…