Forster V 599 EBL exterieur

Enkele bedden in 5,99 meter lange buscamper Forster V 599 EBL

Marije Onderwaater

Het ligt voor de hand om een dwarsbed te verwachten in een buscamper van 5,99 meter. Toch slaap je in de nieuwe Forster V 599 EBL in de lengte. Door creatief met de beschikbare ruimte om te gaan, passen er enkele bedden in deze compacte buscamper.

Forster geldt als het budgetmerk van Eura Mobil en is vernoemd naar de Duitser Georg Forster, die onder andere bekend was als antropoloog, botanicus én wereldreiziger. De eerste Forster deed in 2012 zijn intrede in camperland. Deze alkoofcamper kreeg snel navolging en inmiddels staan in het wagenpark ook halfintegralen, integraalcampers en buscampers.

Forster V 599 EBL interieur
Forster V 599 EBL interieur

Livin' Up en Vantasy

De nieuwe Forster V 599 EBL is verkrijgbaar in de Livin’ Up-serie op de Citroën Jumper en in de Vantasy-serie op de Fiat Ducato. De buscamper is zoals gezegd 5,99 meter lang en heeft toch enkele bedden. Die bedden verschillen behoorlijk in lengte. Het langste bed, dat zich aan de passagierskant bevindt, is een flinke 2,07 meter. Het andere bed is met 1,75 meter een stuk korter en zal voor sommige kampeerders zelfs té kort zijn.

Beide bedden zijn opklapbaar. De opbergboxen eronder zijn eenvoudig te verwijderen. Zo is het mogelijk om binnen korte tijd bagageruimte te creëren.

Forster V 599 EBL bed
Forster V 599 EBL bed
Forster V 599 EBL achterzijde
Forster V 599 EBL achterzijde

Combi-badkamer met opklapbare wastafel

Enkele bedden in een buscamper van 5,99 meter vraagt wat opoffering. In de combi-badkamer is daarom gekozen voor een wastafel die opklapbaar is en in de wand kan verdwijnen. Deze sanitaire ruimte is verder voorzien van een toilet en een douche. Een gordijn dient hierbij als afscheiding tussen de rest van de badkamer.

Badkamer V 599 EBL
Badkamer V 599 EBL

Smal tafelblad

Ook in de zitgroep is een concessie gedaan. De tafel bestaat hier uit twee delen en is opklapbaar. Eenmaal op de plaats van bestemming is de tafel – met de cabinestoelen gedraaid – helemaal uit te klappen en nog uit te breiden met een extra tafelblad. Van de zithoek is overigens nog een derde bed te maken.

Zitgroep V 599 EBL
Zitgroep V 599 EBL

Handige koelkast in Forster V 599 EBL

De koelkast – met een inhoud van 70 liter – is handig aan de kopse kant van het keukenblok geplaatst en ook vanaf buiten te openen. Heel praktisch bij acute dorst! Verder is de keuken uitgerust met onder meer twee gaspitten.

Keuken V 599 EBL
Keuken V 599 EBL

Buscamper in instapsegment

Met Duitse prijzen vanaf 49.490 euro voor de Livin’ Up-uitvoering – en dus zónder btw en bpm – bevindt deze Forster-buscamper zich duidelijk in het instapsegment.

Wil je meer weten over Forster of zoek je een Nederlandse dealer? Check onderstaande button. Liever een 12 meter lange Concorde? Lees dan dit artikel.

SpecificatiesForster V 599 EBL

L x b x h: 5,99 x 2,05 x 2,65 meter
Maximaal totaalgewicht: 3300 kg
Rijklaargewicht: 2880 kg
Laadvermogen: 420 kg
Duitse prijs: vanaf 49.490 euro (Livin' Up) en 50.500 euro (Vantasy)
Plattegrond V599EBL

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…