Kampeerbussen uit Nederland

Gespot: drie leuke kampeerbussen uit Nederland

Marije Onderwaater

Op de vloer van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs zijn de afgelopen jaren steeds vaker kampeerbussen uit Nederland te vinden. Dit zijn drie van die leuke exemplaren die vorige maand in Utrecht stonden.

Outbase op de ID. Buzz

De compacte campers van Outbase zijn bedoeld voor weekendjes weg en reizen én voor dagelijks gebruik. Het Utrechtse bedrijf vindt duurzaamheid erg belangrijk. De materialen in de camper zijn gerecycled of afkomstig van hernieuwbare bronnen. Bij een duurzaam bedrijf hoort een dito wagenpark en daarom wil Outbase in de toekomst alleen nog hybride en elektrische campers op de markt brengen. Een daarvan is de Outbase ID. Buzz op de gelijknamige Volkswagen. Deze kampeerauto heeft een bank met twee gordels, draaibare cabinestoelen en een uitschuifbare tafel. Van de bank is in enkele seconden een bed van 2 x 1,25/1,30 meter te maken. Het eigen ontwikkelde slaaphefdak biedt nog een bed van 1,90 x 1,10 meter met 1,20 meter vrije ruimte. Koken kan binnen of buiten met het draaibare keukenblok, dat is voorzien van een spoelbak en een inductiekookplaat. Opbergmogelijkheden zijn door de hele camper te vinden.
Meer over Outbase

Outbase campervans
Outbase campervans
Outbase campervans
Outbase campervans

Woodpecker Campers

Woodpecker Campers roemt de Volkswagen T5 en T6 vanwege het compacte formaat en de betrouwbare motor. De Transporter is dan ook het uitgangsmodel voor de campers van het merk uit Nieuwegein. Woodpecker Campers is ontstaan uit het verhuurbedrijf GoRoadtrip, dat kampeerbussen en campers verhuurde. In coronatijd liep de verhuur terug en startten oprichters Mark en Stijn samen met twee timmermannen het huidige bedrijf, waar nu acht mensen werken. Zij bouwen de Woodpecker Camper voor twee of vier personen. Deze kampeerauto heeft de zelfontworpen kastenwand, een gestoffeerde binnenzijde, draaibare voorstoelen, een bank met goedkeurde zitplaatsen, een vinyl vloer en wand- en vloerisolatie. Slapen gebeurt op de bank en/of in het slaaphefdak. In het keukenblok een 42 liter-koelkast met vriesvak, een tweepitskookplaat en een spoelbak. Door de hele camper zijn diverse led-spots en (usb-)stopcontacten te vinden. De kampeerbus is verder helemaal naar eigen wens samen te stellen.
Meer over Woodpecker Campers

Woodpecker Campers interieur
Woodpecker Campers
Woodpecker Campers interieur
Woodpecker Campers

VAN-Jorn

Wie een kijkje neemt op de website van camperbouwer VAN-Jorn ziet: de mogelijkheden zijn eindeloos. De site biedt een enorme keuze aan modules, van tafel tot tussenplankje en van bed tot buitendouche. De Groningse Jorn onderneemt al sinds hij tien jaar is. Op zijn 22ste begon hij VAN-Jorn, dat ‘eigenwijze campers voor eigeninnige mensen’ bouwt. Het team werkt met de Peugeot Boxer, Fiat Ducato, Citroën Jumper, Opel Movano en de Mercedes Sprinter. Kopers kunnen een eigen bus aanleveren, of kiezen voor een nieuwe of gebruikte. Het interieur is door de keuze in modules helemaal naar eigen wens samen te stellen. Alle modules zijn gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, en geïnspireerd op vormen uit de natuur. De camperinrichting werd onlangs zelfs genomineerd bij voor een Duurzame Kampeeraward. In de standaarduitvoering heeft een VAN-Jorn twee goedgekeurde zitplaatsen. Het is dat aantal te verhogen naar vier of zelfs vijf. In dat laatste geval zijn de cabinestoelen niet meer draaibaar.
Meer over VAN-Jorn

VAN-Jorn kampeerbussen uit Nederland
VAN-Jorn
VAN-Jorn kampeerbussen uit Nederland
VAN-Jorn

Nog meer kampeerbussen uit Nederland

Het rijtje kampeerbussen uit Nederland is natuurlijk nog véél langer. Eerder schreven we al over Ventje, Tonke, Campr en vele andere compacte campers.

Hou je liever van groot, groter grootst? Kijk dan eens naar het Concorde-nieuws voor 2024 of naar de vernieuwde Flair van Niesman+Bischoff, beiden niet uit Nederland afkomstig.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…