Nieuwe Dethleffs Globebus Go: 2,20 meter brede halfintegraal

Marije Onderwaater

Smalle weggetjes en nauwe straatjes doen bij de meeste camperaars de rillingen over de rug lopen. Daarom zetten steeds meer campermerken ook een compact model in de showroom. Een daarvan is de nieuwe Dethleffs Globebus Go, een 2,20 meter brede halfintegraal die zich overal prima thuisvoelt.

De compacte halfintegraal ging afgelopen week in première tijdens de CMT in Stuttgart. In tegenstelling tot de Globebus, de integraalcamper van Dethleffs die op de Fiat Ducato staat, heeft de Globebus Go de Ford Transit als basisvoertuig. Met zijn hoogte van 2,69 meter is hij 12 centimeter lager dan de Globebus-integraal.

Compacte halfintegraal in twee indelingen

De Dethleffs Globebus Go komt in twee indelingen. De T 15 is 5,99 meter lang en heeft een dwarsbed. In de 6,69 meter lange T 45 vind je twee eenpersoonsbedden met daaronder kastruimte. De twee campers hebben beiden een halve dinette. De indeling is verder nagenoeg gelijk. In het keukenblok van de halfintegralen – die gelden als de meest compacte campers van Dethleffs – een tweepitsgasstel, een spoelbak en werkbladverlenging. De compressorkoelkast van 86 liter is tegen meerprijs te vervangen voor een exemplaar van 149 liter. De twee campers zijn uitgerust met een vario-badkamer, waarbij de wand met wastafel over het toilet schuift en een douchecabine ontstaat.

Compacte halfintegraal Globebus Go interieur
Compacte halfintegraal Globebus Go interieur
Compacte halfintegraal Globebus Go keuken
Compacte halfintegraal Globebus Go keuken
Compacte halfintegraal Globebus Go badkamer
Compacte halfintegraal Globebus Go badkamer

Minimaal gasverbruik

Met de Globebus Go zet Dethleffs in op minimalisering van het gasverbruik. De elektrische compressorkoelkast en 6 kW-dieselverwarming dragen daar aan bij. Omdat gas alleen nog nodig is om te koken, zijn gasflessen van 11 kilo niet nodig en volstaat een kleiner exemplaar. Dat maakt een grote kast voor flessen overbodig, zodat er meer ruimte voor bagage is. Wie langer zelfvoorzienend wil reizen, kan ook kiezen voor de optionele lithium-ion-boordaccu van 168 Ah.

Dethleffs Globebus Go T15
Een dwarsbed in de T15
Dethleffs Globebus Go T15
Een dwarsbed in de T15
Dethleffs Globebus Go T45
Enkele bedden in de T45
Dethleffs Globebus Go T45
Enkele bedden in de T45
Dethleffs Globebus Go T45 bed
Opbergruimte in de T45
Dethleffs Globebus Go T45 bed
Opbergruimte in de T45

Standaarduitrusting Dethleffs Globebus Go

De Ford Transit is uitgerust met een 130 pk EcoBlue-dieselmotor en voorwielaandrijving. Verder is hij standaard voorzien van verwarmde en elektrisch bedienbare buitenspiegels, cruise control, digitale DAB+-radio met stuurbediening en diverse assist-systemen. De Dethleffs Globebus Go is een camper voor twee personen. Optioneel is hij uit te rusten met een derde en eventueel een vierde zitplaats. De compacte halfintegraal staat deze zomer bij de dealers.

SpecificatiesDethleffs Globebus Go

Basisvoertuig: Ford Transit, 130 pk EcoBlue-dieselmotor
L x b x h: 5,99/6,69 x 2,20 x 2,69 meter
Gewicht: n.n.b.
Prijs: Later dit jaar bekend
Website: www.dethleffs.nl
Dethleffs Globebus Go plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…