Campercontact zelfstandig

Campercontact wil groei doorzetten en gaat zelfstandig verder

Marije Onderwaater

De app en de website van Campercontact zijn onmisbaar voor kampeerders die met de camper op reis gaan. Nu de populariteit van het camperen toeneemt, ziet het platform een flinke groei in het aantal gebruikers. Om versneld door te kunnen groeien, maakt Campercontact zich nu los van de NKC, Europa's grootste camperclub.

NKC laat de app en website met informatie over camperplaatsen niet helemaal los. De ledenraad van de kampeerautoclub gaat akkoord met de verzelfstandiging van Campercontact, maar verbindt daar wel enkele voorwaarden aan. Zo wil de NKC dat leden gratis gebruik kunnen maken van de PRO-versie van de app én de club wil zeggenschap over Campercontact houden.

Forse financiële injectie

Campercontact heeft in Europa 850.000 gebruikers en maakt dan wel een flinke groei door; concurrentie ligt op de loer. Versneld verder groeien, vereist een forse financiële injectie. De NKC vindt het niet verstandig om het risico van een dergelijke grote investering te nemen. Om het voortbestaan van de app en website ook op langere termijn zoveel mogelijk te waarborgen, maakt het platform zich nu los van de NKC.

Campercontact app
Campercontact app

Op zoek naar investeerders

Voor de doorontwikkeling en optimalisatie van Campercontact – dat bij voorkeur als BV wil doorgaan –  is op dit moment een miljoen euro nodig. Daarvoor zijn investeerders nodig die dit bedrag samen op tafel kunnen leggen. Op die manier is het mogelijk om de sterke marktpositie binnen Europa verder uit te breiden. “Campercontact is het platform voor en door camperaars, dat we de afgelopen jaren met elkaar hebben opgebouwd. Daarbij is geprofiteerd van de positieve trend in de camperindustrie en we verwachten dat deze trend zich mooi doorzet”, zegt Jorian Keij, hoofd van Campercontact. “Om het marktpotentieel verder te benutten, willen we nu de groei versnellen en het leidende internationale camperplatform worden. Met als missie om de ‘digitale lifeline’ te worden binnen Europa voor en door camperaars.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…