Camper voor Mickey-fans: overal Disney in deze Fiat Ducato

Marije Onderwaater

Een schuifdeur met Mickey, zijpanelen met animaties, een tafelblad vol Disney-kunst en 's werelds bekendste stripfiguur die je 's ochtends toelacht in de badkamerspiegel; het is allemaal te vinden in de Da Vinci 6.0 Disney100-editie van het Japanse Toy Factory en Disney. Wie met deze unieke buscamper op pad wil gaan, moet wél veel geluk hebben.

Het Japanse merk Toy Factory brengt voornamelijk campers op de Toyota Hiace uit. Daarnaast bouwt Toy Factory graag op de – ook in Europa populaire – Fiat Ducato. Die dient dan ook als chassis voor de Da Vinci 5.4 en 6.0. Laatstgenoemde is tevens de basis voor de unieke Disney-camper: de Da Vinci 6.0 Disney100-editie. Hiervoor heeft het bedrijf de handen ineengeslagen met Disney, dat afgelopen oktober het honderdjarig bestaan vierde.

Cabine Disney camper
Cabine Disney camper

Geluk in de loterij

Ben je groot Disney-fan en denk je direct: wáár kan ik die Disney-camper kopen? Dan moeten we je enthousiasme helaas een beetje temperen. Er bestaan namelijk slechts vijf exemplaren van deze unieke buscamper. Gegadigden moeten ervoor loten. Dat kan nog tot en met 24 december via deze link. Je moet dus behoorlijk veel geluk hebben als jij deze kampeerauto kunt bemachtigen. De prijs is nog niet eens zo heel exorbitant hoog, gezien het unieke karakter van de camper. De nieuwe eigenaar moet er straks zo’n 20,23 miljoen Japanse yen voor neertellen, wat neerkomt op ongeveer 124.374 euro. Al heb je hem voor dat bedrag natuurlijk nog niet in Nederland.

Disney camper interieur
Disney camper interieur

Bioscoopgevoel in Disney-camper

In het interieur van de Da Vinci 6.0 Disney100-camper kan je de invloed van een oude bioscoop herkennen. Dat is te danken aan het gebruik van de rode moquettestof. Deze komt uit het naaiatelier van het Duitse Aguti, dat sinds 2020 onderdeel van AL-KO is. De hoofdsteunen van de stoelen zijn gemaakt van leer met daarop het geborduurde Disney100-logo. De rode stof komt ook terug in de dinette, bij het bed, in de badkamer en als bekleding van de kussens.

Op de grond ligt kleurrijke vloerbedekking met een geometrisch patroon, dat is gemaakt door een vooraanstaande Japanse spinnerij. Daaronder ligt een houten vloer, die herinneringen aan het vroegere Amerika moet oproepen. Voor de tafel en de keuken is massief kersenhout gebruikt. Het tafelblad is beschilderd met Disney-tekeningen.

Interieur Disney camper
Interieur Disney camper
Interieur Disney Ducato
Interieur Disney Ducato
Buscamper Disney tafel
Buscamper Disney tafel

Veel Mickey en zijn vrienden

‘s Werelds bekendste stripfiguur Mickey Mouse is in z’n geheel afgebeeld op de schuifdeur van de Ducato. Wie de dubbele achterdeuren van de camper opent, wordt begroet door Minnie. Let ook op het rode vlak met witte polkadots onder Minnie’s afbeelding. Herken je dit patroon van haar strik?

Rondom het bed zijn allerlei afbeeldingen aangebracht. Van Disney’s eerste animatie ‘Steamboat Willy’ tot Pluto, Goofy en Donald. En kijk je ‘s ochtends in de badkamerspiegel? Dan zie je het vrolijke gezicht van Mickey met daarbij de tekst ‘smile’.

Mickey schuifdeur
Mickey siert de schuifdeur van de buscamper
Mickey schuifdeur
Mickey siert de schuifdeur van de buscamper
Minnie Disney Ducato
En Minnie is aan de achterzijde te vinden
Minnie Disney Ducato
En Minnie is aan de achterzijde te vinden
Spiegel Mickey camper
Mickey lacht je toe in de badkamer
Spiegel Mickey camper
Mickey lacht je toe in de badkamer

Plattegrond Disney-camper

En dan de facts: deze Disney-camper staat op de Fiat Ducato die 5,99 meter lang en 2,05 meter breed is. De stahoogte binnen is 1,88 meter. Er zijn vier slaapplaatsen en twee slaapplaatsen. Het dwarsbed is 1,95 x 1,27 meter.

De indeling is waarschijnlijk iets anders dan je bent gewend. Het stuur zit namelijk rechts en dat betekent dat de dinette zich ook aan deze kant bevindt. De keuken is achter de passagiersstoel – links dus – geplaatst. Hier onder meer een koelvriescombinatie van 70 liter, een magnetron, twee gaspitten en een spoelbak. De badkamer is achter de dinette te vinden.

Disney camper bed
Disney camper bed
Camper Disney stoomboot Willie
Camper Disney stoomboot Willie

Nog meer campers uit Japan

Is een Disney-camper niet jouw ding of grijp je er net naast in de camperloterij? Kijk dan eens naar de eveneens Japanse Honda N-Van EV, een goedkope elektrische minicamper zonder poespas.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…